NASCAR: Elhagyhatta a kórházat a brutálisan nagyot bukott Ryan Preece

NASCAR: Elhagyhatta a kórházat a brutálisan nagyot bukott Ryan PreeceA Stewart-Haas Racing hivatalos tájékoztatása szerint vasárnap reggel kiengedték a kórházból Ryan Preece-t.

A 32 éves versenyző a NASCAR Cup Series szombati, Daytona International Speedwayen rendezett alapszakasz-fináléján szenvedett brutális balesetet. A verseny hajrájában az általa vezetett 41-es Fordot eltalálta a Legacy Motor Clubot szolgáló Erik Jones. Ennek hatására Preece elvesztette uralmát autója felett begyűjtve csapattársát, Chase Briscoe-t, majd a pálya füves részén a levegőbe emelkedve egy tucat szaltót írt le.

A brutális jelenetsor láttán a NASCAR közössége már a legrosszabbtól tartott, csodával határos módon viszont Preece saját lábán szállt ki a roncsból.

A baleset után először az orvosi központba, majd a közeli kórházba szállították, ahol az éjszaka erejéig megfigyelés alatt tartották.

Még az éjjel folyamán pedig arra is szakított időt, hogy bejelentkezzen a közösségi médiában és megnyugtassa az érte aggódókat:

„Ha autóversenyző akarsz lenni, akkor jó, ha kemény fából faragtak. Francba, a Ford Mustangom gyors volt. Visszatérek.”