Brutális horrorbaleset a NASCAR daytonai futamán [VIDEÓ]

Brutális horrorbaleset a NASCAR daytonai futamán [VIDEÓ]A modern kori NASCAR történetének egyik legborzalmasabb balesete történt a Cup Series szombati alapszakasz-fináléjának otthont adott Daytona International Speedwayen.

A verseny hajrájában, amikor már kezdett tetőfokára hágni a küzdelem, Erik Jones hátulról eltalálta Ryan Preece-t, aki ennek hatására nekiment csapattársának, Chase Briscoe-nak.

Ezzel beindult a Halálos Iramban filmeket idéző jelenetsor.

Preece a kontakt miatt kiforgott, majd a pálya belső, füves területén egy tucat hatalmas szaltót leírva, nagy erővel a földbe csapódott.

A bukást követően a 32 éves pilóta némi segítséggel kiszállt ugyan a 41-es Chevy roncsaiból, a helyszínre érkező mentők azonban rögtön hordágyra fektették és az orvosi központba vitték.

Az itt elvégzett vizsgálatokat követően Preece-t tovább szállították a helyi kórházba.

Arról egyelőre nem állnak rendelkezésre információk, hogy szenvedett-e komolyabb sérüléseket. Az viszont megnyugtató, hogy a versenyző máris bejelentkezett a közösségi médiában:

„Ha autóversenyző akarsz lenni, akkor jó, ha kemény fából faragtak. Francba, a Ford Mustangom gyors volt. Visszatérek.”


UPDATE: Az SHR tájékoztatása szerint Preece általánosságban véve jól van. Éjszakára megfigyelés alatt tartják, a reggeli órákban pedig újabb vizsgálatok várnak rá.


KAPCSOLÓDÓ: Wallace a playoff-ban, Truex az alapszakasz bajnoka és óriási balesetek Daytonán