NASCAR: Kiscsapattá válhat jövőre a Stewart-Haas Racing – Máris eladók a charterek?

NASCAR: Kiscsapattá válhat jövőre a Stewart-Haas Racing – Máris eladók a charterek?
credit: Meg Oliphant/Getty ImagesFinoman fogalmazva sem áll jól a Stewart-Haas Racing szénája.

A Gene Haas és Tony Stewart tulajdonában lévő gárda utoljára a 2022-es, richmondi futamon ünnepelt győzelmet Kevin Harvick jóvoltából. Jelenleg is az év végén visszavonuló veterán számít az egyetlen örömüknek, miután pontok alapján már biztosan az idei rájátszás mezőnyében tudhatja magát.

Néhány hónapja pedig az is hivatalosnak tekinthető, hogy Harvick helyét jövőre Josh Berry veszi át, a szponzorációs háttere viszont továbbra sem tisztázott.

A 4-est hosszú ideje támogató Anheuser-Busch ugyanis év végén távozik a csapattól és a következő szezontól a Trackhouse Racinghez – azon belül is a Ross Chastain által vezetett 1-es Chevyhez – viszi dollármillióit.

Nem meglepő módon az SHR sorsát tekintve számos pletyka látott már napvilágot, beleértve azt is, hogy szakítanak a Forddal és visszatérnek a Chevrolet táborába.

A potenciális változások azonban ennél sokkal mélyebbre nyúlhatnak.

A The Athletic megbízható, belső forrásokkal rendelkező riportere, Jordan Bianchi információi szerint ugyanis az sincs kizárva, hogy az SHR négyről kétautósra zsugorodik.

„A Stewart-Haas Racing körüli spekulációk szerint egy, vagy akár két charter is eladóvá válhat” – nyilatkozta Bianchi a SiriusXM NASCAR Radiónak.

„Én ezt nem tudom megerősíteni, ugyanakkor beszéltem olyan bennfentesekkel, akik szerint határozottan ez lehet a helyzet. Ha valaki igényt tart rájuk és van 40-50 millió dollár a zsebében, akkor elmehet beszélgetni egyet Haasszal és Stewarttal.

Nagy valószínűséggel Aric Almirola sem tér vissza jövőre és tudomásom szerint szponzora, a Smithfield is kiszáll. Szóval ha rátekintünk ezekre a puzzle-darabkákra, akkor megérthejük, miért képezheti megfontolás tárgyát a csapatnál az, hogy akarják-e még négy autóval folytatni.”

Az SHR jelenleg Harvick és Almirola mellett Chase Briscoe-t és Ryan Preece-t versenyezteti.