A McLaren egy szponzor miatt (is) perli brutális összegre Palou-t?

McLaren vs. Palou: Egy szponzor játszhatja a kulcsszerepet a wokingiak brutális, anyagi követelésében?
Palou a 2022-es Laguna Seca-i győzelme után (credit: Penske Entertainment/Travis Hinkle)Egy éven belül immár a második jogi csatáját készül megvívni Alex Palou.

A spanyol versenyző két héttel ezelőtt közölte a McLarennel, hogy korábbi ígéretével szemben mégsem kívánja náluk folytatni IndyCar-karrierjét.

Az újabb pálfordulás láttán a wokingiak rendkívül felháborodtak és az Egyesült Királyságban azonnal pert indítottak a versenyző, valamint az ő nevéhez fűződő cég, az ALPA Racing USA, LLC ellen.

Az Indy Star értesülései alapján a McLaren 20-30 millió dollár közötti összeget követel Palou-tól. Ez magában foglalja az F1-es tesztprogramjának és a 2022-es Amerikai Nagydíj szabadedzésén való részvételéhez szükséges felkészülés költségeit, valamint a jövő évi fizetéséből kapott előleget is.

Emellett Zak Brownék állták helyette a tavalyi Chip Ganassi Racinggel való jogi csörtéjének teljes díját, amit szintén vissza szeretnének kapni.

A legfrissebb pletykák szerint azonban ennél jóval többről lehet szó.

Az Indy Star rendkívül megbízhatónak tartott riportere, Nathan Brown spekulációi szerint az ügyben komoly szerepet játszhat az NTT-vel kötött szerződés is.

A telekommunikációs vállalat – amely magának az IndyCarnak is névadó szponzora – az elmúlt években a Chip Ganassi Racing kiemelt támogatója volt, azon belül is az elmúlt két szezonban a Palou által vezetett 10-es Dallara-Hondáé.

Idéntől viszont már áttették székehelyüket a McLarenhez, a csapatváltáshoz pedig Brown szerint köze lehet magának a 2021-es bajnoknak is.

Bár a szerződések tartalma ismeretlen, az viszont egyáltalán nem számít szokatlannak, hogy egy szponzor egy bizonyos pilótához köti szerepvállalását egy gárdánál.

Ha az NTT abban a tudatban ment át a McLarenhez, hogy Palou követni fogja őket, akkor a spanyol kihátrálása a legrosszabb esetben akár a szerződés idő előtti végét is maga után vonhatja. Ez pedig mondani sem kell, hogy dollármilliók elvesztését jelentené a wokingiak számára.

Ebből adódóan már nem is annyira meglepő a McLaren által behajtani kívánt pénzösszeg nagysága.

Alig várjuk a fejleményeket….


ELŐZMÉNYEK:

>>>>>Alex Palou hátba szúrta a McLarent!

>>>>>Palou-gate 2.0: Kirúgta saját menedzsmentje a spanyolt az újabb botrány után

>>>>>„A McLaren az áldozatot játssza” – Ganassi keményen beszólt Zak Brownnak

>>>>>A McLaren csillagászati összeget követel Alex Palou-tól