A McLaren csillagászati összeget követel Alex Palou-tól

Sajtó: Ennyi pénzt követel a McLaren Alex Palou-tól
credit: Penske Entertainment/Amber PietzKét héttel ezelőtt vált hivatalossá, hogy a várakozásokkal ellentétben Alex Palou mégsem kívánja a McLarennél folytatni IndyCar-karrierjét.

A spanyol pilóta újabb pálfordulásáról maga Zak Brown rántotta le a leplet egy, a csapat alkalmazottainak kiküldött körlevélben, amelynek tartalmát végül az Associated Press tette közzé.

A wokingiak rögtön pert is indítottak Palou, valamint az ő nevéhez fűződő ALPA Racing USA, LLC ellen az Egyesült Királyság kereskedelmi bíróságán.

Ez a jogi lépés azonban merőben más, mint a kereken egy évvel ezelőtti.

Mint mindannyian emlékszünk, tavaly a Chip Ganassi Racing akarta bíróság elé citálni versenyzőjét, miután az ő hátuk mögött aláírt a McLarenhez.

A huzavona akkor arra ment ki, hogy a CGR érvényesíthesse opciós jogát 2023-ra, amit sikerült is elérniük peren kívüli megegyezés által.

Ennek értelmében Palou idén még maradt a 10-es Dallara-Hondában, emellett viszont tesztelhette a McLaren F1-es autóját, továbbá a tartalékpilótájuk is lett.

A mostani ügyben viszont már szó sincs versenyzői ülésről, a McLaren ugyanis csak a pénzét akarja visszakapni. Azt a pénzt, amit állításuk szerint a 2021-es bajnok – aki három futammal a vége előtt 101 ponttal vezeti az idei összetettet is – programjába fektette be.

Ez magában foglalja többek között a Forma-1-es tesztjeinek költségeit, a 2022-es Amerikai Nagydíj szabadedzésen való részvételét megelőző felkészülést, valamint azt az előleget is, amit a remélt jövő évi IndyCar-átigazolása apropóján máris megkapott.

A mindig jól értesült Indy Star belső forrásaira hivatkozva úgy tudja, hogy a McLaren 20-30 milló dollár közötti összegre tart igényt.

A hírek szerint Palou-nak Ganassiék tetemes fizetésemelést ajánlottak a hosszabbítás kapcsán.

Ez azonban minden valószínűség szerint édeskevés a wokingiak követeléséhez képest.