NASCAR: Hamlin elárulta, hogy ki mögé fog beállni a sorsdöntő alapszakasz-finálén

NASCAR: Hamlin elárulta, hogy ki mögé fog beállni a sorsdöntő alapszakasz-finálén
credit: James Gilbert/Getty ImagesDenny Hamlin már két győzelemmel biztosan bent van a NASCAR Cup Series idei rájátszásában.

Ezzel szemben viszont Joe Gibbs Racing-es csapattársa, Ty Gibbs jelenleg a kieső zóna tetején tanyázik, 32 pont lemaradásban az utolsó bejutó helyet érő, tizenhatodikként jegyzett Bubba Wallace mögött, aki az általa társtulajdonolt 23XI Racing pilótája.

Ennek kapcsán Hamlin podcastjének, az Actions Detrimentalnak legutóbbi adásában adta is magát a kérdés, hogy abban az esetben, ha a szombati (magyar idő szerint vasárnapi) alapszakasz-finálé hajrájában pont Gibbs és Wallace haladna előtte, akkor melyikük mögé állna be annak érdekében, hogy a playoffba segítse?

„A 23-as” – válaszolta elletmondást nem tűrően.

„Először is, én vagyok a tulajdonosa az autójának. Ez a leglényegesebb tényező. Elméletileg inkább Ty-t kellene támogatnom, de neki még nagyon sok ideje van. Mindössze 20 esztendős és legalább még húsz évig itt is lesz ebben a sportban, bajnoki címeket szerezve. Én rengeteget invesztáltam anyagilag a 23-asba, Bubba pedig már bizonyította, hogy megérdemli a rájátszást. Tavaly a 45-öst a top 10-be repítette és most már készen áll arra, hogy egyéniben is legyen dobása.”

Wallace 2022-ben nem tudta beverekedni magát a bajnoki hajrába, egy szerencsétlen baleset miatt azonban mégis szerepet kapott benne.

Csapattársa, Kurt Busch a poconói – mint később kiderült, a karrierjére pontot tevő – falazása után kénytelen volt visszalépni. Kansasi győzelme révén azonban az általa vezetett #45 Toyota továbbra is a playoffban maradt az autók versenyében.

A 2004-es idény legjobbjának helyére Gibbs ugrott be, a rájátszásban azonban a 23XI átrakta őt a 23-asba, mivel úgy látták, hogy Wallace-nak a tapasztalata révén nagyobb esélye van a gépet a lehető legtovább vinni.

Az alabamai pilóta a Kansas Speedway őszi fordulóján aratott győzelmével bejuttatta az autót a top 12-es szakaszba és végül az összetett tizedik helyén zárt.

Bár sokan nem fordítanak kellő figyelmet a csapatbajnokságra, anyagi szempontból viszont ennek van igazán nagy jelentősége, lévén az év végi pénzeket a NASCAR az autók helyezése alapján osztja ki.

„Nem Ty ellen vagyok, mivel egy olyan újoncszezont teljesít, amire érdemes odafigyelni” – folytatta Hamlin.

„Felülmúlta a várakozásaimat, tényleg lenyűgöz. Watkins Glenen állandóan hátrafelé kellett figyelnem, mert végig hatalmas fenyegetést jelentett az autómra nézve. Ha azonban a JGR-nél bárkinek is problémája van azzal, hogy inkább Bubbát támogatom, akkor azt meg kell beszélni. A 23XI jelentős partnere a Joe Gibbs Racingnek és szerintem mindenki teljesen tisztában van azzal, hogy merre húzok ebben az ügyben.”KAPCSOLÓDÓ:

>>>>> „Azt mondta, fogjam be” – IndyCar-sztártól kért tanácsot Bubba Wallace