NASCAR: Bajnokcsapat húzza le a rolót év végén

NASCAR: Bajnokcsapat húzza le a rolót év végén
credit: Jeff Curry/Getty Images

NASCAR: Bajnokcsapat húzza le a rolót év végén


A GMS Racing bejelentette, hogy a 2023-as Truck Series szezont követően távoznak a szériából.

A Maury Gallagher és fia, az egykori versenyző Spencer Gallagher által vezetett csapat 2013-ban debütált a NASCAR nemzeti harmadosztályában negyvennégy győzelmet és két bajnoki címet ünnepelve 2016-ban Johnny Sauter, majd 2020-ban Sheldon Creed által.

A királykategóriát képező Cupba 2022-ben érkeztek meg, miután felvárásolták a Richard Petty Motorsports többségi tulajdonjogát.

A gárda idén újabb óriási változáson ment át, köszönhetően a tulajdonosi körbe szintén belépett Jimmie Johnsonnak. Innentől fogva már Legacy Motor Club néven folytatták tovább a Chevrolet égisze alatt.

A következő fordulat augusztus elején következett be, amikor hivatalossá vált, hogy a következő szezontól már a Toyota színeiben hajtanak pályára.

Ez a lépés minden valószínűség szerint kulcsszerepet játszott abban, hogy a GMS végül a befejezés mellett döntött, lévén összeférhetetlenség miatt már nem maradhatnak a Chevynél. A Toyotához történő átállás pedig nem volt megoldható, miután a japán márkának már eleve megvannak a saját csapatai a Trucksban.

A GMS jelenleg három teljes szezonos pilótával versenyez a harmadvonalbeli kategórában Grant Enfinger, Rajah Caruth és Daniel Dye személyében.