BREAKING: Az Andrettihez igazolt Marcus Ericsson

BREAKING: Az Andrettihez igazolt Marcus Ericsson
credit: Penske Entertainment/Joe Skibinski

BREAKING: Az Andrettihez igazolt Marcus Ericsson


Az Andretti Autosport hivatalosan bejelentette, hogy Marcus Ericsson a 2024-es szezontól kezdve náluk folytatja IndyCar-karrierjét.

A csapat tájékoztatása szerint a 2022-es Indianapolis 500 győztesének szerződése több évre szól a jövőre nézve szintén biztosnak tekinthető Colton Herta és Kyle Kirkwood oldalán.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az utóbbi időben eléggé balhés Romain Grosjean marad-e a gárdánál, továbbá Devlin DeFrancesco andrettis folytatása is erősen kérdéses.

Ericsson idén már az ötödik évét teljesíti az IndyCarban, ebből a negyediket a Chip Ganassi Racing kötelélékében. A 8-as számú Dallara-Honda volánja mögött eddig négy győzelmet ünnepelhetett, beleértve a már említett Indy 500-at.

Számos vitát szított azonban a tény, hogy eredményei ellenére a svéd kvázi fizetős versenyzőnek számít a CGR-nél, mivel az autója pályára küldésével járó költéségeket – valamin Ericsson bérének túlnyomó részét – szponzora, a Huski Chocolate finanszínorzta. Mindez végül nagyban hozzájárult a csapatváltáshoz is.

„Mint mindenki más, az Andretti Autosport is kiemelt figyelemmel követte Marcus sikereit az NTT IndyCar Seriesben” – mondta Michael Andretti.

„Lenyűgözött bennünket, milyen gyorsan bizonyította, hogy minden idők vitathatatlanul legversenyképesebb mezőnynek élvonalbeli pilótái közé tartozik. Nem titok, hogy győzelmeket és bajnoki címeket akarunk serezni és ehhez olyan versenyzők kellenek, mint amilyen Marcus, akiben megvan a természetes tehetség és rendkívüli elszántság. Alig várom, hogy mit tartogat számunkra a következő szezon.”