NASCAR: Fortnite-autóval próbálja megütni a jackpotot Alex Bowman a daytonai alapszakasz-finálén

NASCAR: Fortnite-autóval próbálja megütni a jackpotot Alex Bowman a daytonai alapszakasz-finálénSzombaton (magyar idő szerint már vasárnap hajnalban) kerül megrendezésre a NASCAR Cup Series idei alapszakaszának utolsó futama.

A Daytona International Speedwayre kiírt Coke 400-at megelőzően már csak egyetlen hely kiadó a 2023-as rájátszás mezőnyében, amire nem kevesebb, mint tizenhét pilóta pályázik. A superspeedway-viadalon ugyanis jellegéből adódóan lényegben bárki nyerhet, aki teljes szezonos tagja a mezőnynek.

Az idény előtt megejtett szabálymódosítás értelmében pedig már az összetett top 30-ában sem kell lenni ahhoz, hogy valaki harcba szálljon a bajnoki címért. Elég egyetlen győzelem.

Erre hajt többek között a Hendrick Motorsports 50%-a is Alex Bowman és Chase Elliott személyében. Utóbbi pilótát azonban jelen állás szerint csak egyéniben fenyegeti a playoffon kívüliség, mivel az általa vezetett 9-es Chevrolet bent van az autók rájátszásában, köszönhetően Josh Berry áprilisi, richmondi második helyének.

Ez a verseny ráadásul anyagi szempontból sokkal fontosabb a csapat számára, lévén a NASCAR év végén a csapatok bajnoksága alapján ossza ki a pénzdíjakat.

Bowman esetében viszont nem csak ő, de a 48-as számot viselő Chevyje sincs egyelőre a rájátszás közelében sem.

Ennek orvoslására pedig számára is csak a győzelem lehet az egyetlen megoldás.

Száguldó irodája viszont nem csak emiatt fogja magára vonzani a tekinteteket a DIS 2.5 mérföldes oválján.

Főszponzora, az Ally partnerségre lépett a Fortnite-tal, aminek köszönhetően az autó a márciusban elindított Ally Arena dizájnját ölti magára.

A kérdés már csak az, hogy mennyire fog szerencsét hozni a pokoli hónapokat élő Bowmannak.

A 30 éves arizonai az elmúlt hat Daytona 500 mindegyikét az első sorból kezdte meg, ebből hármat egyenesen a pole-ból. Befutót tekintve viszont a legjobbjának csak egy ötödik hely számít idén februrában. A nyári fordulót tekintve pedig két hetedik pozíció a csúcsa 2020-ban és 2021-ben.

Ahogyan azonban fentebb már szóba került, ezen a hétvégén bármi megtörténhet.

Pontosan ezért akarta annyira megnyerni a múlt vasárnapi, Watkins Glen-i futamot Elliott. Nagy igyekezetében azonban először elszúrta a kvalifikációt, aminek révén csak a tizenötödikként startolhatott. Annak érdekében, hogy az élmezőnybe varázsolják, a csapata megpróbálkozott a Hail Maryvel, a várt siker helyett azonban a Cup valaha volt egyik legorbitálisabb hibáját követték el.

Ebből adódóan a 2020-as bajnoknak is csak Daytona maradt az egyetlen sansza, pedig ezt akarta a legjobban elkerülni.

„Senki nem akarja magát abba a pozícióba hozni, hogy muszáj legyen megnyernie Daytonát” – nyilatkozta Elliott még a Glen előtt.

„Ez olyan, mint amikor elmész Vegasba és meghúzod a legközelebbi nyerőgépet a jackpot reményében. Erre játszani egyszerűen hülyeség, totális szerencsejáték.”