Ezen a hétvégén sem versenyezhet Pagenaud, Lundqvist debütál oválon

Ezen a hétvégén sem versenyezhet Pagenaud, Lundqvist debütál oválon
credit: Penske Entertainment/Chris OwensZsinórban hetedik versenyét kénytelen kihagyni Simon Pagenaud.

Az IndyCar 2016-os bajnoka (egyben a három évvel későbbi Indy 500 győztese) még július másodikán, a Mid-Ohió-i edzésen szenvedett fékhiba következtében hatalmas balesetet.

Az autó roncsait önerőből hagyta el, nem sokkal később pedig úgy nyilatkozott, hogy tökéletesen érzi magát.

Hamarosan viszont agyrázkódásra utaló tünetek jelentkeztek nála, aminek következtében a mai napig nem kapta meg az engedélyt a visszatérésre.

A széria most vasárnap esedékes, gatewayi futamán ismét Linus Lundqvist ugorhat be a Meyer Shank Racing 60-as Dallara-Hondájába.

Ezzel a svéd főkategóriás karrierje harmadik bevetésére készülhet, ebből az elsőre oválon.

Debütáló futamát szintén a francia helyetteseként augusztus elején, Nashville utcáin ejtette meg. A kvalifikáción rögtön megszerezte a tizenegyedik rajthelyet, a versenyt azonban idő előtt fel kellett adnia baleset miatt.

Két héttel később, az indianapolisi roadon a tizenkettedik startpozíciót kaparintotta meg, végül ugyanitt célba is érve.

„Rendkívül boldog vagyok, hogy ismét csatlakozhatok az MSR-hez” – idézi a csapat hivatalos közleménye Lundqvistet.

Az elmúlt két hétvége Nashville-ben és Indyben életem legjobb időszaka volt és alig várom, hogy folytathasam a munkát ezzel a gárdával. Kihívásokkal teli versenyformátumokon vagyunk túl, lévén Nashville utcai, míg Indy épített volt, most pedig jön St. Louis, ami ovál. Szóval ismét tanulni fogok! Tisztában vagyok azzal, hogy nehéz és trükkös lesz, ugyanakkor azt is tudom, hogy a csapat megfeleleő autót fog nekem adni annak érdekében, hogy olyan jó eredményt hozhassunk, mint Indianapolisban. Azt is nagyon várom, hogy Helióval [Castroneves] dolgozhasak, mivel oválok esetében minden versenyző erről álmodik. Igyekszem a lehető legtöbbet tanulni.”