NASCAR: Továbbra is bizonytalan Hamlin jövője a Joe Gibbs Racingnél

NASCAR: Továbbra is bizonytalan Hamlin jövője a Joe Gibbs Racingnél
credit: Chris Graythen/Getty ImagesAz idei szezon végén jár le Denny Hamlin szerződése a Joe Gibbs Racinggel és még mindig nem tudni biztosan, hogy sor kerül-e hosszabbításra.

Ezzel párhuzamosan pedig a háromszoros Daytona 500 győztes Michael Jordannel közösen tulajdonolt NASCAR Cup-csapatának, a 23XI Racingnek jövője sincs kőbe vésve a Toyota táborán belül.

„Szándékomban áll visszatérni jövőre is a JGR-hez” – szögezte le Hamlin a szombati, Watkins Glenen tartott sajtótájékoztatóján.

„Én ezt akarom és szerintem Joe [Gibbs] is. Ugyanakkor számos olyan tényező áll fenn, amelyekre nincs ráhatásunk. Ha nem lenne saját csapatom, akkor [a hosszabbítás] mostanra már megszületett volna. Jelen helyzetben viszont számos különböző dolog közrejátszik abban, hogy meg tudjuk-e csinálni, vagy nem. Abban reménykedünk, hogy a szezon ezen késői szakaszában már mindenki a tőle telhető legjobbat nyújtja a kompromisszumok érdekében, hogy olyan megállapodásokat kössön, ami kollektíve megfelelő.”

Hamlin Cup-karrierje kezdete, tehát 2005 óta versenyez a JGR-nek, Az első három szezonjában még a Chevrolet táborát erősítették, 2008-tól viszont már a Toyota színeiben köröznek hétről hétre. A 2021-ben elstartolt 23XI pedig már kezdettől fogva a japán márka alá tartozik.

„Rajta vagyunk” – válaszolta a 42 éves virginiai arra a kérdésre, hogy dolgoznak-e a Tyler Reddickkel és Bubba Wallace-szal felálló gárda új szerződésén.

„Nagyon elégedettek vagyunk a Toyotával. Rengeteget segítettek abban, hogy elindíthassuk ezt a csapatot. A saját versenyeim jelentős részét is velük nyertem meg. Szerintem ennek a partnerségnek folytatódnia kell.”

A helyzet kapcsán a Toyota Racing Development elnöke, David Wilson az NBC megkeresésére az alábbi közleményt adta ki:

„A Toyota és a TRD továbbra is szorosan együttműködik Denny Hamlinnel és csapatával a hosszú távra történő hosszabbítás érdekében. Partnerekként az elmúlt két és fél évben felülmúltuk az előzetes elvárásainkat és határozott szándékunk, hogy a jövőben is versenyeket nyerjünk, valamint a bajnoki címért harcoljunk.”