Tragédia: 24 évesen elhunyt Indiana egyik legjobb női autóversenyzője

Tragédia: 24 évesen elhunyt Indiana egyik legjobb női autóversenyzője
credit: Ashlea Albertson RacingFelfoghatatlan tragédia rázta meg az amerikai autósport világát.

Mindössze 24 esztendős korában életét vesztette az indianai dirtpályás midget-versenyzés egyik legismertebb hölgypilótája, Ashlea Albertson.

A fiatal tehetség pénteken szenvedett végzetes közúti balesetet a Jackson megyében lévő Seymour mellett.

A GMC Terrain volánja mögött ült vőlegénye, továbbá a másik jármű – egy Chevy Malibu – sofőrje és utasa súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az anyósülésen utazott Ashlea azonban kirepült az autóból, ami arra következtet, hogy nem volt becsatolva a biztonsági öve.

A lány életét az orvosok minden erőfeszítése ellenére sem sikerült megmenteni.

Egy pontosan a baleset mellett elhaladt autó fedélzeti kamerájának felvételei szerint a tragédiát megelőzően a két érintett folyamatosan jobbra-balra cikázott, megakadályozva egymást az előzésben.

Azt egyelőre nem tudni, hogy szerepet játszott-e alkohol, vagy egyéb tudatmódosító szer használata.

Albertson tízéves kora óta versenyzett a regionális pályákon, számos győzelmet szerezve főként a midgetek között.

Az elmúlt időszakban már a Tony Stewart tulajdonában lévő All Star Circuit of Champions TQ Midget Seriesben rótta a köröket, méghozzá az élő legenda csapatának pilótájaként.

Júniusban, a Rush County Fair Tracken a mezőny egyetlen hölgytagjaként aratott fölényes győzelmet, magát Stewartot is maga mögé utasítva.

A széria összetettjében a halálát megelőzően a negyedikként jegyezték.

„Nehéz szívvel tudatjuk, hogy a 4-es számú autónk versenyzője, Ashlea Albertson belehalt a mai napon történt közúti balesete során szerzett sérüléseibe” – áll a bajnokság sajtóközleményében.

„Családja kérésére a következő, Shelby County Fairgroundsra kiírt verseny Ashlea tiszteletére az előzetesen meghirdett program szerint lesz megtartva. Kérjük imádkozzanak és gondoljanak rájuk ebben a nehéz időszakban.”

Ashlea édesapja, egyben crew chiefje, Todd Albertson így szólt a szurkolókhoz a közösségi médiában:

„Ez az egyik legnehezebb poszt, amit valaha készítettem. Köszönetet szeretnék mondani a családom és saját magam nevében, hogy nektek köszönhetően Ashlea a legjobbnak érezhette magát valahányszor a pályára hajtott. Ő egy jó gyerek volt és még jobb ember. Imádott versenyezni és imádta ezt a közösséget. Szívből köszönöm nektek, hogy ti is annyira szerettétek őt, mint amennyire ő titeket.”

A tragédia magát Tony Stewartot is szíven ütötte.

„A mai napon elvesztettem egy csapattársamat. Ashlea magával ragadó személyiséggel bírt és jelenlétével bármilyen helyiséget beragyogott. Nagyszerű versenyző volt, aki egy autóbalesetben vesztette életét. A múltban én is belekeveredtem már agresszív helyzetekbe az utakon. Remélem, azzal tiszteleghetünk Ashlea előtt, hogy az autópályán kontrolláljuk azt, amit lehet. Az ő elvesztése kijózanítóan emlékeztet arra, hogy mennyire értékes az élet. Kérlek csatlakozzatok hozzám, hogy imába foglaljuk a családját és barátait.”