NASCAR: Szexuális ragadozó és közúti ámokfutók – Repkedtek az eltiltások csütörtökön

NASCAR: Szexuális ragadozó és közúti ámokfutók – Repkedtek az eltiltások csütörtökönCsak úgy dobálta a NASCAR ebben a hónapban a határozott és határozatlan időre szóló eltiltásokat.

Augusztus elején Noah Gragsont állították parkolópályára, miután kiderült, hogy lájkolt egy George Floyd halálán gúnyolódó mémet. A 25 éves újonc azóta már fel is mondott a Legacy Motor Clubnál és jelenleg érzékenyítő tréningre jár engedélye visszaszerzés érdekében.

Ennél jóval kisebb viszhangot kapott a szervezeten belül Alvin Kamara büntetése.

A New Orleans Saints running backje még tavaly februárban néhány társával együtt eszméletlenre vert egy férfit Las Vegasban. A játékost egy ideig a börtön árnyéka is fenyegette, végül azonban megúszta 30 óra közmunkával, valamint állnia kellett a sértett orvosi költségeit, míg az NFL három meccs erejéig felfüggesztette.

Kamara a foci mellett a NASCAR szurkolótáborának növelésére irányuló, kreatív tanácsadójának is számít, az ügyet pedig Jim France-ék egyáltalán nem kívánták kommentálni. Az NFL szankcióját követően sem adtak ki az egvilágon semmilyen közleményt, pusztán csak a FOX megkeresésére árulták el, hogy Kamara a liga által kiszabott eltiltás időtartama alatt a NASCAR-ban sem tevékenykedhet.

A sor azonban itt még nem ér véget.

A legfrissebb bejelentés értelmében ugyanis újabb három személyt parkoltattak le.

Mint arról az USAracing ebben a cikkben már beszámolt, két hét leforgása alatt két versenyzőt is letartóztattak.

Augusztus 3-án a Truck Series daytonai futamán a TRICON-nal 15.-ként célba ért Jason White-ot kapták el bódult tudatállapotban történt vezetés miatt, míg 16-án a nemzeti harmadosztály mellett az Xfinityben is részidős programot futó Chris Hackert meszelték el ugyanezen okból. Nála ráadásul még belép a képbe gyorshajtás, közúti veszélyeztetés, továbbá a biztonsági öv használatának totális mellőzése is.

White esetében pedig súlyosbító tényező lett a NASCAR szemében az, hogy az előírásokkal ellentétben nem jelezte feléjük 72 órán belül a letartóztatásának tényét.

A NASCAR határozatlan időre eltiltotta őket, ahogyan egy bizonyos Joel Courage-t is.

Ezen úriember vállalkozása fiatal, tehetséges versenyzők felkutatásával és támogatásával foglalkozik szoros együttműködésben a NASCAR-ral és az IMSA-val.

Övé továbbá a Dale Earnhardt Jr., Kevin Harvick, Jeff Burton és Justin Marks birtokában lévő aszfaltozott, rövid pályás late model-szériában, a CARS Tourban is versenyző E33 Motorsports.

Ennek a csapatnak színeiben debütált idén Jordan Taylor is a North Wilkesboro Speedwayen.

A Guilford megyei seriffhivatal emberei augusztus 9-én fogták el, miután többszöri felszólítás ellenére sem jelent meg, hogy nyilvántartásba vegyék több – köztük egy 18 éven aluli, öntudatlan személy sérelmére elkövetett – szexuális bűncselekmények miatt.

Mindezzel idén már hatra nőtt az eltiltások száma a NASCAR-on belül.

Áprilisban a Cup Seriesben szerepelt Cody Ware-t parkolták le rögtön azután, hogy letartóztatták családon belüli erőszak vádjával.