Jenson Button bemutatkozik az IMSA-ban!

Jenson Button bemutatkozik az IMSA-ban!
credit: Chris Graythen/Getty ImagesJenson Buttonnal bővül a JDC-Miller Motorsports pilótafelállása az október 14-ei, Road Atlantán rendezendő Petit Le Mans-on.

A népszerű brit ezzel karrierje első bevetésére készülhet az IMSA WeatherTech SportsCar Championship mezőnyében.

Az 5-ös számú Porsche 963 fedélzetén váltótársa lesz Tijmen van der Helm, valamint az a Mike Rockenfeller, akivel már a NASCAR Le Mans-i 56-os garázs projektjében is együtt versenyzett.

„Nagyon jól éreztem magam a NASCAR Cup Seriesben, a nagy leszorítóerővel bíró prototípus azonban egyértelműen jobban fekszik nekem” – nyilatkozta a bejelentés apropóján Button.

„A Porsche 963, az IMSA és Road Atlanta viszont még így is vadontúj lesz számomra. Alig várom, hogy belevágjak.Rockyval [Rockenfeller] Le Mans-ban már együtt dolgoztam. Ő felbecsülhetetlenül értékes, mivel elképesztően ért az autó és a csapat fejlesztéséhez. Emellett nagyon gyors és mindig, mindenben segít. Az is örömmel tölt el, hogy az újonc Tijmennel is társulhatok. A szezon során folyamatosan gyorsul és egyre magabiztosabb. Biztos vagyok benne, hogy nagyon jól fogunk szórakozni.”

Le Mans mellett Button idén három versenyt teljesített a NASCAR csúcsán.

Legjobb eredményét a márciusi bemutatkozó futmán, a COTA-n érte el, amelynek végén tizennyolcadikként intették le a Rick Ware Racing 15-ös Fordjával.