Édesapja legendás dizájnjával versenyez Colton Herta Laguna Secán [KÉPEK]

Édesapja legendás dizájnjával versenyez Colton Herta Laguna Secán [KÉPEK]
credit: Andretti AutosportMájusban Colton Herta a világ legmenőbb ajándékával lepte meg édesapját 53. születésnapja alkalmából.

Az Andretti Autosport versenyzője megszerezte azt az eredeti Reynard Ford Cosworth-t, amivel Bryan Herta 1998-ban megnyerte a CART Laguna Secára kiírt futamát.

Ebből adódóan jött az ötlet, hogy az idén huszonötödik évfordulójához érkezett győzelem apropóján Colton ennek az autónak a legendás dizájnjával vágjon neki a hazai pályájának is számító kaliforniai roadon rendezendő szezonzárónak.

A 26-os Dallara-Honda retró külseje meglepetésként érte őt magát is.

„Ez állati jó!” – mondta ifjabbik Herta, miután először meglátta retró ruhába öltözött autóját a csapat főhadiszállásán.

„Baromi klassz! Sokkal jobban néz ki így! Mindenki imádni fogja, beleértve az összes rajongót. Most már csak még inkább meg akarom nyerni a versenyt. Ez lenne a harmadik elsőségem [Laguna Secán]. Megverném aput egy győzelemmel, ráadásul pont az ő festésével. Szuper menő lenne.”

Bryan 1998-ban és 1999-ben diadalmaskodott Laguna Secán, míg Colton 2019-ben és 2021-ben.

Az IndyCar idei utolsó futamát szeptember 10-én bonyolítják le. Egyúttal pedig Laguna Seca most utoljára ad otthont a finálénak, hiszen a jövő évtől kezdve már Nashville utcáin fog lengeni az idény kockás zászlaja.


credit: Andretti Autosport

credit: Andretti Autosport

credit: Andretti Autosport

credit: Andretti Autosport