BREAKING: A McLaren beperelte Alex Palou-t!

BREAKING: A McLaren beperelte Alex Palou-t!
credit: Penske Entertainment/James Black

BREAKING: A McLaren beperelte Alex Palou-t!


A McLaren Racing és IndyCarban szereplő csapata, az Arrow McLaren pert indított Alex Palou ellen.

A wokingiak és amerikai leányvállalatuk augusztus 16-án, szerdán közösen nyújtották be a szükséges dokumentumokat az Egyesült Királyság kereskedelmi bíróságán.

Ezt megelőzően már múlt pénteken elindították az eljárást Palou saját cége, az ALPA Racing USA, LLC ellen is. Pontosan azon a napon, amikor Zak Brown körlevélben tudatta a gárda alkalmazottaival, hogy a 26 éves pilóta korábbi ígéretével ellentétben mégsem kívánja náluk folytatni IndyCar-karrierjét.

Az Indy Star értesülései szerint a követelés mindkét ügyben a spanyol pilóta programjára már elköltött pénzösszeg visszatérítésére vonatkozik.

Mint az USAracing ebben a cikkben részletesen beszámolt róla, Palou egy év leforgása alatt immár másodszor gondolta meg magát pályafutása jövőjét illetően.

Tavaly nyáron kis híján a szövetségi bíróságon kötött ki a McLarennel és a Chip Ganassi Racinggel együtt, miután úgy szerződött le előbbi alakulathoz, hogy a 2023-as idényre még a CGR-nek volt opciós joga.

A helyzet végül peren kívül megoldódott, aminek értelmében Palou idén maradt a 10-es Dallara-Hondában, emellett a wokingiak Forma-1-es tartalékosa is lett. Az Arrow McLarenhez való átigazolása pedig 2024-re tolódott.

A jogi hercehurcával járó költségeket teljes egészében a McLaren finanszírozta a spanyol helyett, továbbá Brown állítása szerint több millió dollárt költöttek az F1-es programjára. Mindezeken kívül még tetemes mértékű előleget is kapott a jövő évi fizetéséből.

Az újabb fordulat után eddigi menedzsmentje, a Monaco Increase Management azonnal megszakította vele az együttműködését, Ganassi viszont kiállt pilótája mellett, mondván Brown csak az áldozat szerepét játssza.

Jelen perek kapcsán az Indy Star megkereste Palou mostani ügynökét, a korábbi IndyCar-versenyző Roger Yasukawát, aki azonban mindössze annyit reagált, hogy a versenyző – aki jelenleg 101 ponttal vezeti az összetettet – egyelőre csak a háralévő három futamára fókuszál.

Brown viszont így kommentálta a McLaren lépését:

„Jelentős befektetést eszközöltünk Alex Palou-ba és alig vártuk, hogy 2024-ben velünk versenyezzen. Bízunk a jogrendszerben, hogy megoldás születik erre az ügyre. Csapatként a szezon utolsó futamaira, majd a következő évi terveinkre koncentrálunk, amelyeket ismertetni fogunk, amint készen állunk rá.”


ELŐZMÉNYEK:

>>>>>Alex Palou hátba szúrta a McLarent!

>>>>>Palou-gate 2.0: Kirúgta saját menedzsmentje a spanyolt az újabb botrány után

>>>>>„A McLaren az áldozatot játssza” – Ganassi keményen beszólt Zak Brownnak