IndyCar: Az RLL kirúgta Jack Harveyt

IndyCar: Az RLL kirúgta Jack Harveyt
credit: Penske Entertainment/Travis HinkleMár az év elején arról szóltak a hírek, hogy Jack Harveynak az Indy 500-ig kell bizonyítania a pályán, ha meg akarja tartani ülését az RLL Racingnél.

A gárda Május Hónapban nyújtott, katasztrofális eredménye révén sikerült ugyan időt nyernie, az eredményeket azonban továbbra sem hozta.

Míg csapattársai, Graham Rahal és Christian Lundgaard pole-okat szerzetek, utóbbi dán pedig Torontóban egyenesen győzni tudott, addig Harvey egyszer sem tudott a top 10-ben zárni.

Ennek következtében az autó jelenleg 24. az összetettet tekintve, ami azt jelenti, komolyan fenyegeti őket a veszély, hogy jövőre lecsúsznak a Leaders Circle-ről.

Ebben a programban az előző évet a legjobb huszonkettő között zárt, teljes szezonos autók kapnak helyet, amelyek munkáját a Penske Entertainment anyagilag honorálja.

A türelmi idő pedig most lejárt Harvey számára.

Az RLL hivatalosan bejelentette, hogy a hátralévő három futamon már nem a brit versenyző fogja vezetni a 30-as Dallara-Hondát.

A jövő heti, gatewayi oválon rendezendő Bommarito 500-on Conor Daly pattan be a volánja mögé, míg a portlandi és Laguna Seca-i pilótá(ka)t a későbbiekben jelentik be

„Mindenekelőtt szeretném megköszönni Jack Harvenak azt az erőfeszítést, amit az RLL-nél töltött elmúlt másfél éve során tett” – idézi a hivatalos közlemény az alapító-társtulajdonos Bobby Rahalt.

„Teljes mértékben elkötelezte magát mellettünk, de valamilyen oknál fogva nem tudtuk hozni azokat az eredményeket, amelyeket ő és a csapat megérdemelt volna. Minden jót kívánunk neki a jövőre nézve. A szezon utolsó három futamát arra fogjuk használni, hogy felmérjük más versenyzők tehetségét. Nagyon örülök annak, hogy Conor csatlakozik hozzánk St. Louisban. Ő erős ezen a pályán és úgy érzem, hogy erős teljesítményt nyújthat. Alig várjuk, hogy velünk legyen.”