A McLaren és az HMS bemutatta az autókat, amelyekkel Kyle Larson sporttörténelmet írhat (VIDEÓ+KÉPEK)

Íme az autók, amelyekkel Kyle Larson motorsport-történelmet akar írni! (VIDEÓ + KÉPEK)
credit: Penske Entertainment/Chris OwensJanuárban vált hivatalossá, hogy Kyle Larson az Arrow McLaren színeiben megkísérli kvalifikálni magát a 2024-es Indianapolis 500-ra.

A NASCAR Cup 2021-es bajnokának felkészülése már javában zajlik, aminek részeként néhány hete túlesett az üléspróbán, a legendás viadal idei felvonásának egyik edzésnapját pedig a wokingiak pitjéből követte végig.

Az általa vezetendő Dallara-Chevyt Zak Brownék a Hendrick Motorsports-cal közösen nevezik, főszponzora pedig – akárcsak a Cupban – ezúttal is Rick Hendrick online autókereskedése, a HendrickCars.com lesz.

Július végén az is hivatalossá vált, hogy az autó a 17-es rajtszámot fogja viselni.

Ez a jelölés eddig csak egyszer, még 1916-ban tudott diadalmaskodni az Indy 500-on Dario Restával a volán mögött.

A 17-es Hendrickék számára külön jelentőséggel bír.

Darrell Waltrip 1987 és 1990 között kilenc Cup-győzelmet aratott vele, beleértve a 1989-es Daytona 500-at, 2002-ben pedig Rick Hendrick tragikusan elhunyt fia, Ricky mérette meg magát vele a Truck Seriesben, egyetlen diadalt aratva.

A versenyző és üzletember 2004-ben, 24 évesen vesztette életét repülőgép-balesetben, amelynek rajta kívül még nagybátyja, két unokahúga, közeli barátai és az HMS néhány üzleti partnere is áldozatául esett.

A számot a csapat tavaly hozta vissza vissza a NASCAR-ba az újraindított Xfinity-programjuk számára.

Most pedig az autó külső dizájnjáról is lerántották a leplet.

A bemutatóra a NASCAR Cup Verizon 200-át megelőzően kerítettek sort az Indianapolis Motor Speedwayen.

Jelen program egyben azt is jelenti, hogy Larson megkísérli végrehajtani a nagy duplázása, vagyis teljesíteni az legendás ötszáz mérföldes viadalt, valamint a Cup vele egyazon napon rendezendő Coca-Cola 600-át.

Eddig összesen öt pilóta vállalta be sikeresen a kihívást Davy Jones, John Andretti, Robby Gordon, Tony Stewart és Kurt Busch személyében.

Közülük egyedül csak Stewartnak sikerült lefutni a komplett 1100 mérföldes távot, miután 2001-ben a Chip Ganassi Racing színeiben hatodikként zárt az Indy 500-at, majd harmadikként intették le a CC600-on a Joe Gibbs Racing autójával.

Ennek apropóján a Cupban használt #5 Chevy is rendhagyó külsőt kap.

Larson célja pedig nem más, minthogy elsőként a történelemben mindkét ikonikus versenyt megnyerje velük.

credit: Penske Entertainment/Chris Owens

credit: Penske Entertainment/Chris Owens

credit: Penske Entertainment/Chris Owens

credit: Penske Entertainment/Chris Owens