Palou-gate 2.0: Kirúgta saját menedzsmentje a spanyolt az újabb botrány után

Palou-gate 2.0: Kirúgta saját menedzsmentje a spanyolt az újabb botrány után
credit: Penske Entertainment/Chris OwensMagyar idő szerint szombat hajnalban robbant a bomba, miszerint Alex Palou ismét meggondolta magát és MÉGSEM akarja a McLaren színeiben folytatni IndyCar-karrierjét.

A csalódott és dühös Zak Brown a spanyol versenyző döntéséről körlevélben tájékoztatta a csapat alkalmazottjait, amiből többek között kiderült, hogy nem csak több millió dollárt invesztáltak a közös programba, de Palou már fizetési előleget is kapott és még a tavalyi Chip Ganassival való jogi csatározás költségeit is a McLaren fizette helyette.

A sztoriról bővebben ebben a cikkben lehet olvasni:

>>>>>Ilyen nincs: Alex Palou hátba szúrta a McLarent!


Most pedig újabb fordulat állt be az ügyben.

A Palou-t hosszú évek óta képviseő Monaco Increase Management ugyanis bejelentette, hogy nem kívánnak tovább együttműködni vele.

A MIM komoly szerepet játszott abban, hogy a 2022-es, kis híján szövetségi bíróságon kikötött CGR-McLaren szerződésbotrányát elsimítsák. Ekkor Palou vállalta, hogy idén még marad a 10-es Dallara-Hondában, jövőre viszont már papaya-színeket ölt.

A 26 éves pilóta azonban ismét 180 fokos fordulatot tett, méghozzá a a cég háta mögött.

Az AP Információi szerint Palou az elmúlt napokban még a MIM telefonhívásaira és üzeneteire sem volt hajlandó válaszolni.

„A Monaco Increase Management keserű csalódottsággal értesült Alex Palou döntéséről, miszerint felbontja a McLarennel 2024-re és azon túlra kötött megállapodását” – olvasható a MIM közleményében.

„Olyan kapcsolatot építettünk ki együtt, amiről azt hittük, hogy túlmutat minden szerződéses kötelezettségen és ami a 2021-es IndyCar bajnoki címben, valamint F1-es lehetőségekben csúcsosodott ki.

Az élet megy tovább, minden jót kívánunk Alexnek a jövőre nézve.”


UPDATE: „A McLaren az áldozatot játssza” – Ganassi keményen beszólt Zak Brownnak az újabb botrány kapcsán