NASCAR: Suarez a pole-ban, SVG a 8. helyről rajtol Indianapolisban

NASCAR: Suarez a pole-ban, SVG a 8. helyről rajtol Indianapolisban
credit: Meg Oliphant/Getty Images/NASCARDaniel Suarez sikerével ért véget a NASCAR Cup Series időmérője az Indianapolis Motor Speedway roadján.

A playoffért harcoló mexikói pilóta ezzel karrierje harmadik pole-ját ünnepelhette, ebből az elsőt a Trackhouse Racing színeiben.

Az utolsó, top 10-es szakaszban 87.968 másodperces köre révén bizonyult a leggyorsabbnak, 0.145 mp-et adva a másodikként zárt Tyler Reddicknek (23XI Racing).

A harmadik pozíciót Chase Elliott kaparintotta meg a Hendrick Motorsports 9-es Chevyjével, míg mellőle a Front Row Motorsportsot képviselő Michael McDowell várhatja a startot.

A legnagyobb figyelem azonban a külsős, nemzetközi különítményre irányult.

Közülük legjobban a Suarezhez hasonlóan a Trackhouse-zal pályára hajtó Shane van Gisbergen szerepelt, köszönhetően a nyolcadik rajthelyének.

Supercarsos kollégája, a mezőnyben most debütáló Brodie Kostecki a tizenegyedikként fejezte be élete első Cup-kvalifikációját.

A Richard Childress Racing pilótájának napja nem indult jól, lévén műszaki hiba miatt az edzésen csak két kört tudott megtenni.

Az időmérőn viszont gyorsan elkapta a fonalat és még a továbbjutásra is esélye lett volna. Gyors körén azonban hibázott és az oválrészen eltalált a falat. Ennek következtében csak a hatodikként fejezte be az első szakaszt, mindössze 0.091 másodperccel lemaradva a csoportot ötödikként zárt – és ezzel a top 10-be jutott – SVG mögött.

A 33-as Chevyben keletkezett kár miatt azonban a csapat a tartalékautó mellett döntött, így az ausztrál a mezőny végéről fog indulni.

A 23XI Racinggel bemutatkozó Kamui Kobayashi a huszonnyolcadik lett a 23XI Racing 67-es Toyotájával, míg a Rick Ware Racinggel idei harmadik bevetésére készülő Jenson Buttont a harmincegyedikként jegyezték.

Az időmérőn büntetésből nem vehetett részt William Byron, miután a pénteki gépátvételen háromszor is megbukott az autója.