Brutális bántalmazással vádol egy NHL-sztárt a volt IndyCar-versenyző

Brutális bántalmazással vádol egy NHL-sztárt a volt IndyCar-versenyző
credit: Penske Entertainment



Állítása szerint néhány héttel ezelőtt súlyos testi sértés áldozata lett Zachary Claman DeMelo.

Az esetről maga a kanadai versenyző rántotta le a leplet Instagram-sztoriban, a tettest is megnevezte.

„A Grand Prix hétvégéjén, egy éjszakai klubban bántalmazott a Detroit Red Wings NHL-játékosa, Daniel Sprong” – írta DeMelo a sérüléseiről készült fotók kíséretében.

„A nyakamnál fogva megragadott és a falnak szorított. A dulakodás közben szétválasztottak bennünket, amikor pedig már azt hittem, hogy vége, Daniel visszajött és behúzott egyet, miközben én teljesen védtelen voltam. A mellékelt képek az eset következményeit mutatják. A szükséges fogászati kezelés brutális volt és még mindig nincs befejezve. Emellett agyrázkódást is szenvedtem, ami hatással volt ez elmúlt heteimre.

Csak szerettem volna felhívni a figyelmet erre a helyzetre, mivel senkinek sincs joga ahhoz, hogy így viselkedjen, különösen egy olyan kaliberű sportolónak, mint Daniel. A legmagasabb szintű viselkedési normákhoz kell tartanunk magunkat és az, amit ő tett több, mint kiábrándító. Jogi okokból egyelőre nem mondhatok többet.”

Sprong egyelőre nem nyilatkozott az ügyben, ahogyan a Red Wings és az NHL sem szólalt meg.

A most 25 éves DeMelo 2017-2018-ban versenyzett az IndyCarban. Legjobb eredménye egy 12. hely volt az IMS roadján, a Dale Coyne Racing színeiben.