NASCAR: Noah Gragson FELMONDOTT a Legacynál

NASCAR: Noah Gragson FELMONDOTT a Legacynál
credit: NASCAR/GettyNéhány nappal ezelőtt szellőztette meg a The Athletic, hogy Noah Gragson végleg távozik a Legacy Motor Clubtól.

A hírt akkor Jimmie Johnson alakulata még cáfolta, mondván a 25 éves vegasi eltiltása ellenére továbbra is a csapat tagját képezi.

Mint ismeretes, Gragsont azt követően helyezte az LMC, majd nem sokkal később maga a NASCAR is határozatlan időre parkolópályára, hogy kiderült, lájkolt egy George Floyd halálán viccelődő mémet.

Most pedig már az is hivatalossá vált, hogy a versenyző valóban elhagyja a gárda kötelékét. A pletykákkal ellentétben azonban nem kirúgásról, hanem felmondásról van szó.

Közleményében Gragson elárulta, maga kérte szerződése azonnali felbontását annak érdekében, hogy így időt tudjon szánni a NASCAR-ral közös munkára (aminek többek közt az érzékenyítő tréning is a része) annak érdekében, hogy visszakapja az engedélyét.

„Imádom a versenyzést és alig várom azt a pillanatot, amikor a győzelemért harcolhatok a NASCAR legmagasabb szintjén. A legfontosabb viszont, hogy a családom, a csapatom és a rajongók újra büszkék legyenek rám.”

A döntésre az LMC vezérigazgatója, Cal Wells III így reagált:

„Noah egy hatalmas tehetség és nagyszerű a személyisége is. Ez egy nehéz helyzet, de büszkék vagyunk arra, hogy magára vállalta a tetteit és bízunk abban, hogy a NASCAR-ral együtt végrehajta ezt a proceúrát és erősebben tér vissza.”

Gragson lépése nem meglepő annak tükrében, hogy a jövőre már a Chevyről Toyotára váltó LMC minden valószínűség szerint a botrány ellenére úgyis kitette volna a szezon végén.


KAPCSOLÓDÓ: Kiderült, hogy ki nyomta fel – és tiltatta el – Noah Gragsont