NASCAR: A hollywoodi forgatókönyvírók sztrájkja miatt hagyja ki Katherine Legge a hétvégi futamot

NASCAR: A forgatókönyvírók sztrájkja miatt hagyja ki Katherine Legge a hétvégi futamot
credit: Penske Entertainment/Chris OwensÖt év hiátus után idén tért vissza a NASCAR Xfinity Series mezőnyébe Katherine Legge.

A brit pilóta egy négy futamra szóló szerződést írt alá az SS GreenLight Racinggel, amelynek első állomása a július 29-ei Road America 180 volt.

A verseny azonban nem alakult jól számára, miután az autója motorhiba miatt már a 9. körben megállt a pályán, végképp pontot téve a napjára.

Soron következő bevetése a most szombaton, az Indianapolis Motor Speedway roadjára kiírt Pennzoil 150 lett volna. A hangsúly a ‘volna’ szócskára helyeződik, ugyanis Legge-nek az utolsó pillanatban vissza kellett lépnie.

Az ok?

A hollywoodi forgatókönyvírók sztrájkja.

„Az előre nem láthatóan történt és jelenleg is folyamatban lévő írósztrájk továbbra is hatással van a szórakoztatóiparban lévő partnereinkre” – indokolta a versenyzőnő ügynöke, Klint Briney.

„Ennek következtében a Katherine Legge Xfinity Series-szponzorációjához kapcsolódó promóciós terveket ideiglenesen felfüggesztették. Továbbra is azon dolgozunk, hogy Katherine NASCAR-futamait átütemezzük. További részletekkel fogunk szolgálni, amint azok rendelkezésre állnak.”

Az eredeti program szerint Legge-nek még Watkins Glen (augusztus 19.) és a Charlotte Motor Speedway rovalja (október 7.) van beütemezve.