Túl kövér az IndyCar-sztár, ezért az év legforróbb futamán sem viselt hűtőmellényt

Az év legforróbb futamán sem viselt hűtőmellényt az IndyCar-sztár, mert túl kövér hozzá
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiSzó szerint forró versenyen van túl az NTT IndyCar Series.

A Nashville utcáin rendezett Music City Grand Prix során 32-34 Celsius fokig kúszott fel a hőmérő higanyszála, a magas páratartalom miatt pedig a tényleges hőérzet elérte a 40 °C-ot.

A pilóták viszont még ennél is nagyobb melegnek voltak kitéve az aeroscreen alatt.

Nem meglepő módon a mezőny tagjai a komplett hétvége során viselték overáljuk alatt a megváltó hűtőmellényt. Scott McLaughlin azonban nem tartozott közéjük.

Az új-zélandi saját döntéséből fakadóan nem szokta magára ölteni ezt a találmányt, köszönhetően egy korábbi rossz élményének.

Még a Supercarsban ugyanis egyszer csődött mondott rajta a rendszer. Ennek következtében a benne keringő folyadék elkezdett felforrósodni, így hűtés helyett konkrétan fűtötte őt, ami futam közben enyhén szólva sem ideális körülmény.

A pole-ból indult, de végül Kyle Kirkwood mögött másodikként célba ért Team Penske-s azonban elárulta, hogy a nashville-i katlanban szívesen felkapta volna a mellényt, de egyszerűen nem tehette meg.

Hogy miért?

Mert túl „kövér” hozzá.

Már sikerült ugyan leadnia a testsúlyából, de még mindig túl sokat nyom ahhoz, hogy a rendszer ne legyen negatív hatással az autó tömegére, ezáltal pedig a teljesítményére.

„Valószínűleg jobban jártam volna, ha viselek hűtőmellényt, de túlságosan is sok pitét ettem” – mondta McLaughlin a verseny utáni sajtótájékoztatóján.

„Hogy mennyit kellene még fogynom? Úgy 7 kg-ot. Már megszabadultam 9 kg-tól, de még mindig kövér vagyok. Egész életemben én voltam a pufi srác, ami bosszantó. A legnehezebb a sárga és piros zászló alatt volt. Ha megállunk, rögtön emelkedik a hőmérséklet, ami egy kicsit ki is üti az embert… De rendben voltam, nem történt semmi dráma.”