SVG idő előtt távozik a Supercarsból, már az utódja is megvan! – Ausztrál sajtó

SVG idő előtt távozik a Supercarsból, már az utódja is megvan! – Ausztrál sajtó
credit: Trackhouse Racing/Project91

SVG idő előtt távozik a Supercarsból, már az utódja is megvan! – Ausztrál sajtó


Shane van Gisbergen már azelőtt kacérkodott a NASCAR-ba történő átigazolás gondolatával, hogy megnyerte volna debütáló Cup-futamát Chicagóban.

A történelmi győzelmet követően azonban felpörögtek az események.

A Supercars háromszoros bajnoka ezen a hétvégén, az Indianapolis Motor Speedway roadján a Trackhouse Racing jóvoltából ismét csatlakozik a Cup mezőnyéhez. Ezt megelőzően pedig a Niece Motorsports-cal megejti oválpályás NASCAR-bemutatkozását is a nemzeti harmadosztályt képező Truck Series pénteki, Lucas Oil Indianapolis Raceway Parkban rendezendő futamán.

Néhány héttel ezelőtt már jelenlegi mukaadója, a Triple Eight csapatfőnöke, Jamie Whincup megerősítette, hogy egy NASCAR-lehetőség esetén hajlandók kiengedni őt az eredetieg 2024 végéig szóló szerződéséből. A korábbi hétszeres bajnok vészmegoldásként még saját maga visszatérését sem zárta ki, a legfrissebb hírek szerint azonban végül sikerült egy fiatal tehetséget leakasztani SVG helyére.

A V8Sleuth információi szerint az összetettben jelenleg másodikként jegyzett Will Brown fogja áttenni székhelyét a Triple Eight táborába. Ironikus módon a 25 éves tehetség most annak az Erebus Motorsportnak vezet, amelynek másik pilótája, Brodie Kostecki ezen a hétvégén mutatkozik be a Cupban, méghozzá a Richard Childress Racinggel (és a Supercars szponzorációjával).

Brown csapatváltása abból a szempontból csak még érdekesebb, hogy az ő kontraktusa is a következő idény végéig tart, az ausztrál bennfentesek szerint azonban mégis sikerült tető alá hozni a megállapodást.

Ezalá a Triple Eight társalapítójának és korábbi csapatvezetőjének, Roland Dane-nek múlt heti nyilatkozata is adhatja a lovat.

„Sosem tudhatod, hogy mi bukkan elő a semmiből. Olyasvalaki, akit nem szükségszerűen a Triple Eight akar kivásárolni a szerződéséből, hanem inkább ő maga szeretné ezt megtenni. Ha megrázol egy fát, akkor előfordul, hogy váratlan dolgok esnek le róla.”

Ha Brown átigazolása megerősítésre kerül, akkor borítékolható, hogy SVG-t jövőre már a komplett szezonban a NASCAR forgatagában kell keresni.

Innentől csak az a kérdés, hogy vajon bevállalja-e teljes munkaidőben a Cupot, vagy inkább az Xfinityben kezd egy részidős királykategóriás programmal vegyítve.

Ha pedig már Indianapolis, az máris hivatalosnak tekinthető, hogy a helyszínen fogja megtekinteni a versenyt a Supercars vezérigazgatója, Shane Howard is.