NASCAR: Le Mans-i győztes veszi át az eltiltott Gragson helyét Indyben és Watkins Glenen

NASCAR: Le Mans-i győztes veszi át az eltiltott Gragson helyét Indyben és Watkins Glenen
credit: Legacy Motor ClubA Legacy Motor Club hivatalosan bejelentette, hogy Mike Rockenfeller fogja vezetni a csapat 42-es Chevyjét a NASCAR Cup alapszakaszának hátralévő, két road-futamán.

A Le Mans-i 24 órás kétszeres győztese ezen a hétvégén, az Indianapolis Motor Speedwayen ugorhat be először az autó volánja mögé, majd egy héttel később, Watkins Glenen is lehetőséget kap.

Rockenfeller tavaly, a Spire Motorsports színeiben már két versenyt teljesíthetett a főkategóriában, idén pedig Jenson Button és az LMC társtulajdonosa, Jimmie Johnson oldalán a NASCAR Le Mans-i projektjének pilőtája volt.

„Rockyval csapattársak voltunk és nagy segítséget nyújtott az 56-os garázs programban” – idézi a gárda közleménye Johnsont.

„Nem is tudnék jobb embert elképzelni, aki ebben a nehéz helyzetben ki tudna segíteni bennünket. A két egymást követő road-futam nagyszerű lesz neki, köszönhetően a tapasztalatának és szakértelmének. Rendkívül nagy tudással rendelkezik és biztos vagyok abban, hogy lehető a legjobb eredményt fogja hozni számunkra.”

A 42-es eredeti pilótáját, Noah Gragson múlt szombaton, a michigani edzés előtt fél órával függesztette fel az LMC. Ennek oka az volt, hogy a 25 éves vegasi lájkolt egy George Floyd halálán gúnyolódó mémet. Az erről készült screenshotot egy buzgó újságíró azonnal elküldte a csapatnak, a NASCAR-nak, valamint a Chevrolet-nek is.

Erre reagálva az LMC, majd a NASCAR is határozatlan időre eltiltotta.

A mindig jól értesült The Athletic belső forrásaira hivatkozva arról írt, hogy Gragsont már ki is rúgta a Legacy, a döntés azonban egyelőre még nem publikus.

A csapat azonban ezt cáfolta.

Már jóval a lájkbotrány előtt napvilágot láttak olyan hírek, melyek szerint a jövőre már a Toyotával összebútorozó LMC 2024-ben nem tart igényt az Xfinity tavalyi ezüstérmesére.

A FOX úgy tudja, hogy Gragson szorosan együttműködik a NASCAR-ral és engedélyének visszaszerzése érdekében érzékenyítő tréningen is részt vesz.