Horrorbukása óta először üzent az érte aggódóknak Pagenaud, aki továbbra sem versenyezhet

Horrorbukása óta először üzent az érte aggódóknak Pagenaud, aki továbbra sem versenyezhet
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiAz IndyCar soron következő, indianapolisi roadfutamán újabb lehetőséget kap a Meyer Shank Racingtől Linus Lundqvist.

A svéd újonc múlt vasárnap, Nashville utcáin debütált a szériában a sérült Simon Pagenaud helyetteseként. Élete első kvalifikációján rögtön a 11. rajthelyet szerezte meg, a verseny egy pontján pedig sikerült a top 5-be is beverekednie magát. A jó befutóra azonban keresztet vethetett a hajrában történt balesete miatt.

„Linus elképesztő munkát végzett Nashville-ben” – mondta Mike Shank.

„Ő futotta meg a leggyorsabb kört és több autót előzött, mint amit valaha el tudtam volna képzelni. Fantasztikusan dolgozott és óriási tiszteletet tanúsított Simon iránt, amit nagyra értékeltünk.”

A most szombati Gallagher Grand Prix már zsinórban a hatodik, partvonalon töltött futam lesz Pagenaud számára.

A 2016-os IndyCar-bajnok – és a 2019-es Indy 500 győztese – még július másodikán, a Mid-Ohió-i forduló edzésén bukott hatalmasat fékhiba következtében. A több bukfencet és szaltót leírt 60-as Dallara-Hondából önerőből szállt ki és állítása szerint teljesen jól érezte magát.

Később azonban agyrázkódásra utaló tünetek jelentkeztek nála, amelyek máig fennállnak.

Ennek következtében Pagenaud korábbi terveivel ellentétben még nézőként sem tudott ellátogatni a versenyek helyszíneire és egyéb nyilvános megjelenései sem voltak.

A mostani bejelentést követően viszont videóüzenet formájában először szólt az érte aggódókhoz.

„Türelmes vagyok, de a felépülésem időbe telik” – mondta a 39 éves versenyző.

„Gyógyulok, de ez tovább tart, mint amire számítottam. Egy rendkívüli orvosi csapat áll mögöttem, az IndyCar egészségügyi gárdája pedig leírhatatlan. Mindent a megfelelő módon kell csinálnunk.

Nagyszerű látni, hogy Linus már elsőre olyan jól teljesített Nashville-ben.

Meyer Shank Racing: alig várom, hogy az Indianapolis Grand Prix-n újra lássalak titeket! Ez az egyik kedvenc pályám! Bárcsak ott lehetnék, de minden tőlem telhetőt megteszek annak érdekében, hogy hamarosan újra 100%-os legyek és tálkozzunk a pályán.”