Ezt látnod kell: Futóversennyel dőlt el a pole Kyle Larson futamán [VIDEÓ]

Ezt látnod kell: Futóversennyel dőlt el a pole Kyle Larson versenyén [VIDEÓ]Magyar idő szerint kedd hajnalban került megrendezésre a 28. Front Row Challenge.

A Southern Iowa Speedwayre kiírt, ikonikus sprint car-viadalon összesen 39-en küzdöttek meg a 20 fős főfutamban való részvétel jogáért.

Köztük volt az a Kyle Larson is, aki alig hat órával korábban még a NASCAR Cup michigani versenyén körözött, végül az ötödik helyet megszerezve. Egyúttal megmentette a Hendrick Motorsports becsületét is, miután a gárda másik három pilótája – William Byron, Chase Elliott és Alex Bowman – baleset miatt egyaránt kiesett.

A kockás zászló után Larson rögtön repülőre ült, hogy időben odaérhessen az FRC programjának kezdetére.

Itt pedig nem csak újabb lóerők, de egy igazi futóverseny is várt rá.

A rendhagyó formátum szerint a kvalifikáción és az előfutamokon elért helyezések egyaránt pontot értek és az összefésült eredménylista top 8 pilótája szállhatott harcba a pole-ért.

Erre azonban már nem a volán mögött került sor, hanem két lábon.

A versenyzőknek két csoportra osztva kellett teljesíteniük a rajt-célvonalnál kijelölt, 40 yardos (36.5 méteres) távot.

Saját, négyfős mezőnyében Larson végül a harmadik lett Blake Hahn és James McFadden mögött, ami a főfutamon a hatodik starthelyet jelentette számára.

Az első startpozíciót végül utóbbi ausztrál szerezte, miután szó szerint bevetődött a célba.

A futóverseny ötletét egyébiránt 2022-ben a kényszerűség szülte, miután az országos abroncshiánynak köszönhetően nem tudták lebonyolítani az addig hagyományosnak számított párbajokat.

A bulis mentőötlet pedig annyira jó fogadtatásra lelt a nézők körében, hogy a szervezők az idei évre is meghagyták.

A feature-t végül – immár autóval – McFadden nyerte, a címvédőként érkezett Larson napja azonban nem a várakozásai szerint fejeződött be, hiszen alig két kör után, műszaki hiba következtében fel kellett adnia küzdelmet.