NASCAR: A Ford otthonában duplázott Buescher, Hendrickék hétfőn is kaptak egy gyomrost

NASCAR: A Ford otthonában duplázott Buescher, Hendrickék hétfőn is kaptak egy gyomrost
credit: Jonathan Bachman/Getty Images/NASCARChris Buescher sikerét hozta a NASCAR Cup Series vasárnap megkezdett, majd az időjárás miatt hétfőn befejezett versenye a Michigan International Speedwayen.

Az RFK Racing pilótája a szezon első huszonegy futamán csak háromszor zárt a top 5-ben, az elmúlt két fordulón viszont már a victory lane-re kormányozhatta a 17-es számú Fordját. Jelen diadal ráadásul abból a szempontból külön jelentőségű, hogy a kék oválos márka immár zsinórban a kilencedik győzelmét ünnepelhette hazai pályáján.

Ráadásként a 30 esztendős texasi Kevin Harvick és William Byron után a harmadik olyan versenyző lett a Next Gen-érában, aki egymás után két futamon is elsőként ért célba.

A második pozícióban a hétfői versenyek nagymenőjének számító Martin Truex Jr. zárt.

A Joe Gibbs Racinggel frissen hosszabbított veterán behúzta mindkét szakaszt, a hajrában viszont nem sokon múlt, hogy a falban végezze. A Buescherrel vívott csatája során egy pillanatra elvesztette az irányítást a #19 Toyota felett és bár sikerült korrigálnia, de ez a kis malőr bőven elég lett ellenfele számára arra, hogy visszavegye az első helyet. Innentől már Truex hiába próbált támadni és végül 0.152 mp lemaradásban haladt át a kockás zászló alatt.

Top 5-ös eredménnyel távozott még az MIS-ről egy újabb JGR-es és RFKR-es Denny Hamlin, illetve Brad Keselowski személyében, továbbá a Hendrick Motorsportsot képviselő Kyle Larson is.

A 2021-es bajnok egyben csapata egyetlen talpon maradt embere is lett a pályán.

Az HMS azt hitte, a kétmérföldes oválon feledtetni tudja az egy héttel korábbi, richmondi fiaskót, aminek végén egyetlen pilótával sem képviseltették magukat a top 10-ben.

Nos, Michigan erre is rátett egy lapáttal.

Byron, valamint Chase Elliott balesetek következtében, már vasárnap kiesett míg az utóbbi versenyzőhöz hasonlóan szintén több futamot kihagyott és a playoffért küzdő Alex Bowman hétfőn vált egy többautós incidens áldozatává.Hosszas szervizelés után Bowman visszatért ugyan a pályára, de hamarosan kiderült, hogy a keletkezett károk miatt nem tudják érdemben folytatni, így kiállni kényszerültek.

Ennek köszönhetően Elliotthoz hasonlóan Bowmannek is már csak akkor van esélye a rájátszásra, ha az alapszakasz maradék három versenyén győzni tud.

A Cup Series következő állomása az Indianapolis Motor Speedway roadja lesz augusztus 13-án.

A mezőnyben újra tiszteletét teszi Jenson Button és Shane van Gisbergen, továbbá debütál Kamui Kobayashi, valamint Brodie Kostecki is.