NASCAR: Félbeszakadt a michigani futam, a playoffért küzdő Elliott már nem is folytathatja

NASCAR: Félbeszakadt a michigani futam, a playoffért küzdő Elliott már nem is folytathatjaMár borítékolhatóan kijelenthetjük, hogy a NASCAR-t idén üldözi az anyatermészet.

Az eddigi huszonöt (beleszámítva a pontozás nélküli Clasht és All-Start) versenyhétvégéből nem kevesebb, mint tizenhét programját rúgta fel az időjárás villámlás és/vagy szakadó eső formájában, ebből pedig hét a királykategórát érintette.

Nem volt ez másként a mostani, Michigan International Speedwayre kiírt fordulón sem.

A Cup futamát már eleve több, mint egy órát halasztani kellett a csapadékos idő miatt, a várva várt rajtot követően pedig az autók mindössze csak 74 körön át tartózkodhattak a pályán.

Az újfent lezúduló eső következtében a mezőnynek esélye sem volt arra, hogy a hivatalosan értékelhető féltávhoz szükséges, maradék 26 kört megtegye.

A NASCAR végül kénytelen volt a folytatást hétfőre, magyar idő szerint 18:00-ra ütemezni.

A piros zászló pillanatában Tyler Reddick állt az élen, míg másodikként a playoffért küzdő Alex Bowmant jegyezték. A top 5-ből várhatja a restartot Kyle Larson, Martin Truex Jr., valamint Erik Jones is.

Nem kell viszont már autóba ülnie Kyle Buschnak, az eltiltott Noah Gragsont helyettesítő Josh Berrynek, valamint a Hendrick Motorsports 50%-át képező William Byronnak és Chase Elliottnak.

Ezen négy versenyző baleset miatt máris kiesőnek számít.

Az idő előtti búcsú a 2020-as bajnok számára a legfájóbb, aki defekt következtében történt falazása miatt végképp elvesztette esélyét arra, hogy pontok alapján beegeréssze magát a rájátszásba.

Elliott egyetlen sansza már csak a futamgyőzelem lehet a maradék három alapszakasz-fordulón (Indianapolis road, Watkins Glen, Daytona).