IndyCar: McLaughlin a pole-ban, öt különböző csapat a top 5-ben Nashville utcáin

IndyCar: McLaughlin a pole-ban, öt különböző csapat a top 5-ben Nashville utcáin
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiA tavalyi évhez hasonlóan idén is Scott McLaughlin kezdheti meg az élről az IndyCar nashville-i versenyét.

A Team Penske versenyzője 1:14.6099-es kört rakott össze a kvalifikáció Fast 6 szakaszában, aminek révén idei második, eddigi karrierjét tekintve pedig a negyedik pole-ját ünnepelhette a szériában.

Másodikként, immár 0.3296 másodperces lemaradásban Pato O’Ward zárt a McLarennel, míg a harmadik startpozíciót Colton Herta tudhatta magáénak az Andretti Autosport színeiben.

Utóbbi pilóta – egyben friss nashville-i lakos – a leintés után rögtön csapattársa, Romain Grosjean pitjéhez ment azt nehezményezve, hogy az utolsó etapja előtt pontosan elé engedték ki a 28-as Dallara-Hondát, ami véleménye szerint szerepet játszott abban, hogy nem jött össze számára a rajtelsőség.

A francia egyébiránt a hatodikként zárt, közvetlenül a bajnokságot vezető Alex Palou (Chip Ganassi Racing) és David Malukas (Dale Coyne Racing) mögött.

Nem volt jó napja viszont Scott Dixonnak.

A hatszoros bajnok a második, top 12-es szakaszban csapta falnak autóját a 11-es kanyarban. Az új-zélandi sértetlenül megúszta, munkaeszközve viszont már nem mondhatta el ezt magáról.

Külön említést érdemel a Meyer Shank Racing 60-as Dallara-Hondájában a sérült Simon Pagenaud-t helyettesítő Linus Lundqvist.

Az élete első IndyCar-hétvégéjét teljesítő svéd a több, mint meggyőző 11. pozícióból várhatja debütáló futamát.

A jelenlegi, 2.17 mérföld hosszú és 11 kanyarból álló vonalvezetésen utoljára megrendezendő Music City Grand Prix-t ma, magyar idő szerint 18:30-kor indítják el.