„Megvan bennük az F1-es potenciál” – A McLaren újra autóba ülteti IndyCar-tehetségeit

“Megvan bennük az F1-es potenciál” – A McLaren újra autóba ülteti IndyCar-tehetségeit
credit: Penske Entertainment/Travis HinkleA jelek szerint hamarosan újra Forma-1-es autóban üdvözölhetjük Pato O’Wardot és Alex Palou-t.

A lehetőség egyikük számára sem lesz újdonság, hiszen tavaly már többször is tesztelték a McLaren 2021-es gépét, az ősz folyamán pedig egy-egy szabadedzésen is pályára hajthattak.

A wokingiak vezére, Zak Brown a Speedweeknek adott legfrissebb interjújában jelentette be, hogy idén is számol a spanyol és a mexikói tehetséggel.

„A jövőre vonatkozóan még nem hoztuk meg a döntést, de az edzések során muszáj autóba ültetnünk újoncokat” – nyilatkozta a szakember.

„Az IndyCar szeptemberi, Laguna Seca-i szezonzárója után látni fogják Patót és Alexet Forma-1-es környezetben.”

Brown azt is kijelentette, hogy véleménye szerint mindkét pilóta alkalmas az F1-re.

„Jelenleg nincs üres versenyzői ülésünk, de teljes mértékben meg vagyok győződve arról, hogy megvan bennük a potenciál, ami az F1-hez kell. Palou formája nem meglepő, de mégis lenyűgöz. Dominál abban az IndyCarban, ahol ez nem megszokott [hogy egy versenyző összetettben elnyúlik a többiektől] és Pato szintén lehet még bajnok.”

A 2024-es szezont tekintve O’Ward biztosan marad a McLaren IndyCar-alakulatának kötelékében.

Palou esetében viszont több forgatókönyv is megvalósulhat.

A széria pontversenyét jelenleg 80 ponttal vezető, 25 éves pilóta minden valószínűség szerint távozik a Chip Ganassi Racingtől és 2024-ben már a McLaren Dallara-Chevyjét fogja terelgetni.

Az elmúlt hónapok során a menedzsmentje ráaádásul bekopogtatott a legtöbb F1-es csapathoz, konkrét fejlemények azonban egyelőre nem láttak napvilágot.

A Palou körüli huzavonáról és szerződésekről ebben a júniusi cikkben lehet bővebben olvasni:

>>>>>Palou szinte az összes csapattal kapcsolatba lépett, az óra viszont ketyeg