A zene fővárosába költözik az IndyCar szezonzárója

A zene fővárosába költözik az IndyCar szezonzárója
credit: PixabayAz NTT IndyCar Series hivatalosan bejelentette, hogy újabb három esztendőre meghosszabbította szerződését Nashville-lel, aminek révén 2026-ig biztosítva van a város helye a széria naptárában.

Az utcai pálya 2021-től szerepel a menetrendben, kivétel nélkül augusztusi időpontban.

Az új szerződés értelmében viszont jövőre már a „countryzene fővárosa” egyenesen a szezonzáró versenynek fog otthont adni.

A szeptember 15-ére kiírt viadal leintésének másnapján, tehát 16-án szintén itt rendezik meg a hagyományos, évzáró bankettet is.

A változások azonban itt még nem érnek véget.

A mezőnyre módosult helyszín is vár, amiben komoly szerepet játszik, hogy a Tennessee Titans új stadionjának építési munkálatai a jelenlegi pálya területét is érintik.

Az átalakított vonalvezetés hossza marad 2.17 mérföld hosszú, a kanyarok száma viszont 11-ről 7-re csökken.

A hétvége során a mezőny autói elhaladnak a Country Hírességek Csarnoka mellett és immár érinteni fogják a belváros legforgalmasabb, szórakozóhelyekkel teli területét is.

Az IndyCar tavaly azzal írta be magát a sportág történelemkönyvébe, hogy első magasan jegyzett szériaként a világon rendezett futamot egy nagysodrású folyó feletti hídon.

Nos, a szóban forgó, Cumberland folyó felett 25 méterrel áthaladó, több, mint 500 méteres Koreai Veteránok Emlékhídjának rajongói fellélegezhetnek, hiszen a monstrum továbbra is része marad a pályának.

A programot ráadásul a száguldó autók mellett koncertek és utcai parádék fogják színesíteni az ikonikus Broadwayen.

A jelenlegi szezonfinálét képező Laguna Seca-i Grand Prix of Monterey várhatóan tavaszi dátumot kap.