NASCAR: Közfelháborodás övezi Jimmie Johnson beiktatását a Hírességek Csarnokába

Halhatatlan lett a NASCAR legikonikusabb duója
credit: Jonathan Ferrey/Getty Images/NASCARAhogyan minden esztendőben, 2023-ban is újabb tagokkal bővült a NASCAR Hall of Fame.

A szabályoknak megfelelően, az előzetesen közzétett jelöltek listája alapján egy testület döntötte el azon legendák végső névsorát, akik hivatalosan is helyet kaphatnak minden idők legnagyobbjai között.

A voksokat a média válogatott képviselői, a NASCAR Cupban szereplő gyártók (Toyota, Chevrolet, Ford, Toyota) egy-egy küldöttje, egyaránt három-három, már visszavonult versenyző, autótulajdonos és csapatfőnök, valamint a regnáló bajnok (Joey Logano) adhatta le.

Mindezeken kívül még beszámították a közönségszavazás eredményét is.

Az összesítés után a következő három NASCAR-szupersztárral bővült a HoF:

Modern éra:

  • Jimmie Johnson (hétszeres Cup-bajnok versenyző)
  • Chad Knaus (crew chiefként kulcsszerepet játszott Johnson összes címében)

Úttörők kategória:

  • Donnie Allison (tízszeres főkategóriás futamgyőztes, az Grand National Series /mai Cup/ 1967-es legjobb újonca és a NASCAR leghíresebb bunyójának egyik főhőse)

KAPCSOLÓDÓ: A bunyó, amely örökre megváltoztatta a NASCAR-t


A mérföldkőnek számító sikerek, tevékenységek előtt tisztelgő Landmark Awardot Janet Guthrie-nak ítélték oda, aki első nőként tudta kvalifikálni magát superspeedwayen rendezett Cup-futamra, továbbá szintén első hölgyként versenyezhetett a Daytona 500-on, majd az Indianapolis 500-on.

Johnson beiktatása azonban nem okozott felhőtlen örömöt a NASCAR közösségének körében.

Az élő legenda ugyanis a várakozásokkal ellentétben nem kapta meg a szavazatok 100%-át, ami nem csak a rajongók között, de a szervezeten belül is felzúdulást keltett.

A Hendrick Motorsports egykori ikonja – ma pedig már a Legacy Motor Club társtulajdonosa – csak a voksok 93%-ára tett szert, vagyis négy személy véleménye szerint nem méltó a HoF-tagságra.

Ennek hallatán Knaus dühösen közölte, megdöbbentőnek tartja, hogy vannak olyan emberek, akik Johnson ellen szavaztak.

A felháborodott Denny Hamlin pedig azok táborát erősíti, akik egyenesen nyilvánosságra hozná a Jimmie-re nemmel voksolók nevét, majd elvennék tőlük a szavazati jogot.

A FOX megkeresésére maga JJ is úgy nyilatkozott, hogy nagyon szeretné tudni kik tartották őt jogosulatlannak a HoF-ra.

Érdekesség, hogy az eddigi legnagyobb szavazati arányt Jeff Gordon tudhatta magáénak még 2019-ben, 96%-kal.

Ebből adódóan ki lehet következtetni, hogy a Johnson melletti másik két hétszeres bajnok, Richard Petty és Dale Earnhardt tagsága sem egyhangú döntés eredménye.


UPDATE: „Milyen világ lett ez?” – A NASCAR-legenda fiát feháborítja, hogy nyilvánosan meg akarják szégyeníteni azokat, akik nem állnak be a sorba