„Milyen világ lett ez?” – A NASCAR-legenda fiát felháborítja, hogy nyilvánosan meg akarják szégyeníteni azokat, akik nem állnak be a sorba

“Milyen világ lett ez?” – A NASCAR-legenda fiát feháborítja, hogy nyilvánosan meg akarják szégyeníteni azokat, akik nem állnak be a sorba
credit: Chris Graythen/Getty Images/NASCARHelyi idő szerint szerda este választották meg a NASCAR Hírességek Csarnokának legújabb tagjait.

A szavazásra egy külön testület volt jogosult, amelynek tagjai között a média válogatott képviselői, a NASCAR Cupban szereplő gyártók (Toyota, Chevrolet, Ford, Toyota) egy-egy küldöttje, egyaránt három-három, már visszavonult versenyző, autótulajdonos és csapatfőnök, valamint a regnáló bajnok – ezúttal Joey Logano – szerepelt.

Egy voksot ért továbbá a közönségszavazás eredménye is.

Az ő döntésük alapján a hétszeres bajnok Jimmie Johnsonnal és legendás crew chiefjével, Chad Knaussal, továbbá a tízszeres Cup-futamgyőztes Donnie Allisonnal bővült a HoF elit klubja.

Johnson a voksok 93%-ára tett szert, amit látva a NASCAR közösségének túlnyomó része mélységesen felháborodott, mondván egy ekkora nagyságot csakis maximális szavazati arány illet meg.

A közösségi oldalakon ki is tört a népharag.Denny Hamlin viccnek és tiszteletlenségnek minősítette, hogy a sport valaha volt egyik legnagyobbját nem egyhangú döntés alapján választották be.

A Joe Gibbs Racing pilótája – és a 23XI Racing társtulajdonosa – egyúttal nyilvánosan követelte, hogy hozzák nyilvánosságra azoknak a személyeknek a nevét, akik nem Johnson mellé tették az x-et és azonnal zárják ki őket a testületből.

Véleményét rengetegen osztották, a média képviselői pedig egymás után kezdték kiposztolni a fotókat a szavazólapjaikról azt bizonygatva, hogy ők Johnsont választották, ergo nem tartoznak a „renitensek” közé.

A HoF története során még egyszer sem fordult elő, hogy valaki a voksok 100%-át bezsebelte volna. Nem kapta meg mindenki áldását a szervezet másik két hétszeres bajnoka, Dale Earnhardt Sr. és Richard Petty sem 2010-ben. Az ő szavazati arányuk nem ismert, az eddigi rekord viszont igen: 2019-ben Jeff Gordont iktatták be a legnagyobb, 96%-os egyetértés mellett.

Jelen botrány kapcsán sokan máris azt javasolják, hogy a következő évtől minden egyes voksot a testület tagjainak saját nevükkel együtt kell vállalni annak érdekében, hogy elkerülhessék a mostani „szégyent”.

Richard Petty fia, a korábbi versenyző és jelenlegi televíziós szakértő Kyle Petty nem a dühöngők táborát gyarapítja, akik nyilvánosan lámpavasra húznák a Johnson ellen szavazókat.

„Semmi problémám nincs azzal, hogy Jimmie nem kapta meg az összes voksot és el is mondom, hogy miért” – nyilatkozta ifjabbik Petty az NBC ‘NASCAR America Motormouths’ című műsorában.

„Eleve erősen vitatom a GOAT (greatest of all time – minden idők legjobbja) kifejezést, mivel nem hiszem, hogy ilyen valóban van bármelyik sportágban is. A GOAT olyan, mint az unikornis, szimplán nem létezik. A saját érájában Jimmie volt a legjobb, ahogyan korábban Earnhardt, Richard Petty, még távolabbra utazva az időben pedig Lee Petty és Joe Weatherly. Ők mindannyian GOAT-ok, ha úgy tetszik. A korszakok változnak, ahogyan annak legnagyobb versenyzői is.

Olvastam a média tagjaitól származó kommenteket és nagyon szomorú volt látni, hogy milyen hangnemet ütöttek meg. Meg kell nevezni azt a négy embert, akik Jimmie ellen szavaztak és kirúgni a testületből? Milyen világ lett ez, ahol csak egyfajta vélemény létezik és ha a tiéd azzal nem egyezik meg, akkor megszégyenítenek és ellehetetlenítenek? Ez nagyon, nagyon ijesztő.”Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy