HIVATALOS: Ebben a szezonban már nem versenyezhet az amerikai autósport rosszfiúja

HIVATALOS: Ebben a szezonban már nem versenyezhet az amerikai autósport rosszfiúja

HIVATALOS: Ebben a szezonban már nem versenyezhet az amerikai autósport rosszfiúja


Paul Tracy az első, 2021-es szezontól kezdve állandó tagja volt az SRX Series mezőnyének.

Rögtön a debütáló idényben sikerült ebben a szériában is kivívnia magának az ügyeletes rosszfiú címet, miután csak az első három fordulón nem kevesebb, mint öt balesetben vállalt komoly szerepet.

A 2003-as CART-bajnok a balhéiból viccet csinált és a Lucas Oil Racewayre kiírt futamra már rendőrautóval, bilincsbe verve jelent meg.

A rajongóknak tetszett a stílszerű belépő, ellenfelei viszont már korántsem voltak elragadtatva attól, ahogyan a pályán viselkedett.

Az i-re a pontot végül a múlt csütörtöki, Pulaski County Motorsports Parkban rendezett – egyébként Kyle Busch által megnyert – verseny tett fel, amelyen sikerült egy újabb többautós balesetet okoznia magával rántva többek között Marco Andrettit, Hailie Deegant, Josef Newgardent és Ken Schradert.

Utóbbi veterán az incidens után kijelentette, hogy soha többé nem hajlandó egy páyán tartózkodni a kanadaival.

A Tony Stewart és Ray Evernham által létrehozott SRX vezérigazgatója, Don Hawk két nappal később be is jelentette Tracy eltiltását.

Ennek hosszát akkor nem közölték, mostanra viszont hivatalossá vált, hogy a szezon teljes hátralévő részére szól.

„Paul Tracy visszatérésére idén már nem fog sor kerülni” – közölte Hawk a szerdai sajtóeseményén.

„Megbeszéltük a történteket és nincs köztünk szó semmiféle viszályról. Ez a döntés viszont megszületett és továbblépünk.”

Az 54 éves veterán helyét a hátralévő három fordulón legendás helyi versenyzők fogják átvenni.

Az augusztus 4-ei, michigani Berlin Speedwayen a NASCAR Xfinity (akkoriban: Busch) 1995-ös, egyben a Truck Series 2008-as bajnoka, Johnny Benson Jr. fog beugrani.