Denny Hamlin a mesterséges intelligenciához fordult, hogy megfejtse SVG sikerét

Denny Hamlin a mesterséges intelligenciához fordult, hogy megfejtse SVG sikerét
credit: Logan Riely/Getty/NASCAR MediaJövő héten, az Indianapolis Motor Speedway roadján visszatér a NASCAR Cup Series mezőnyébe Shane van Gisbergen.

A háromszoros Supercars-bajnok ismét a Trackhouse Racing 91-es Chevyjével hajt pályára, amellyel július elején megnyerte debütáló futamát Chicagóban.

A jövőre már egyre nagyobb valószínűséggel, teljes szezonra a NASCAR-ba igazoló SVG híres arról, hogy nagyon gyorsan tud alkalmazkodni a különböző pályatípusokhoz és autókhoz. Nem véletlenül rendelkezik kiugró eredményekkel a rallyzás világában, valamint dirtoválon is.

A téma az Actions Detrimental legutóbbi adásában is felmerül, a házigazda Denny Hamlin pedig nem volt rest egyenesen a mesterséges intelligenciához fordulni annak érdekében, hogy megfejtse az új-zélandi pilóta titkát.

„Itt vagyok a ChatGPT-n és meg fogom kérdezni az MI-t arról, hogy mi teszi Van Gisbergent ennyire jó versenyzővé” – jelentette ki a háromszoros Daytona 500-győztes.

„Mindenre rá tud keresni, mindent tud és ezáltal meg tudja mondani, hogy SVG miért olyan nagyszerű a volán mögött, mi a specialitása. Szóval, az MI szerint ő egy rendkívül tehetséges pilóta, aki számos olyan tuajdonsággal rendelkezik, ami naggyá teszi. Kivételesek a vezetői képességei, teljes egészében átlát mindent, ami a versenyzéshez kell, gyorsan alkalmazkodik a pályaviszonyokhoz. A következetes teljesítménye számos győzelmet és elismerést hozott neki.”

A ChatGPT válaszának felolvasása után Hamlin leszögezte:

„Emberek, ez úgy hangzott, mint egy önéletrajz!”

Sokan azon a véleményen vannak, hogy SVG-nek már nem lesz olyan könnyű dolga Indianapolisban. Ezt a vonalvezetést a cuposok tökéletesen ismerik, míg ő életében először fog itt versenyezni.

Emellett azt is borítékolni lehet, hogy jó néhány pilóta direkt megpróbálja majd megkeseríteni az életét a pályán.

„Az Indy roadon fogjuk megtudni igazán, hogy mennyire gyorsan képes adaptálódni” – közölte Hamlin immár a saját véleményét.

„Szerintem nagyon klassz, hogy valaki, aki a csúcson van Ausztráliában átjött a NASCAR-ba. Úgy hallom, hogy jövőre már teljesen át akar izgazolni hozzánk. Fantasztikus, hogy hajlandó totálisan kilépni a komfortzónájából és kihívások elé állítani magát.”

SVG mellett Indianapolisban bemutatkozik még a Supercars összetettjének jelenlegi éllovasa, Brodie Kostecki a Richard Childress Racing jóvoltából, míg a 23XI Racinggel Kamui Kobayashi készülődhet első Cup-bevetésére.

Rajtuk kívül ismét tiszteletét teszi a mezőnyben Jenson Button is a Rick Ware Racing színeiben.


UPDATE! SVG bemutatkozik oválpályán is a NASCAR-ban!