Sajtó: Kirúghatja Noah Gragsont a Legacy

Sajtó: Kirúghatja Noah Gragsont a Legacy
credit: Jared C. Tilton/Getty Images/NASCAREddig finoman szólva sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket Noah Gragson a NASCAR Cup Seriesben.

Tavaly még nyolc győzelemmel a második helyen zárta az Xfinity Series összetettjét Ty Gibbs mögött, teljesítménye azonban a főkategóriában már meg sem közelíti azt, amit előzetesen vártak tőle.

A Legacy Motor Clubnál eltöltött eddigi huszonegy futamából egyet sem tudott a top 10-ben zárni, a tabellán pedig a legutolsó helyet foglalja el a teljes szezonos pilóták között.

Csapattársa, Erik Jones nevét is csak a huszonnyolcadik pozícióban találjuk, neki azonban sikerült négyszer is a legjobb tíz között célba érnie, Darlingtonon pedig egyenesen hatodikként intették le.

A Jimmie Johnson által (társ)tulajdonolt gárda pocsék eredményeiben közrejátszik a tény, hogy jövőre már a Toyota égisze alatt folytatják, ebből adódóan pedig jelenlegi gyártópartnerük, a Chevrolet már lényegében semmilyen segítséget nem nyújt számukra.

Ez viszont nem menti fel Gragsont, akitől a hírek szerint az LMC megválhat jövőre.

A The Athletic értesülései alapján utódja a jelenleg az Xfinityben a Joe Gibbs Racinget szolgáló John Hunter Nemechek lehet.

A 26 éves észak-karolinai – aki négy győzelemmel már biztosan bent van a nemzeti másodosztály playoffjában – a Toyota maximális támogatását élvezi és az LMC mellett kiemelt opciónak számít a JGR 19-es autójára is abban az esetben, ha Martin Truex Jr. végül a visszavonulás mellett dönt.