NASCAR: Oké, van itt egy elképesztő statisztika Richmondról…

NASCAR: Oké, van itt egy elképesztő statisztika Richmondról…
credit: Jonathan Bachman/Getty Images/NASCARChris Buescher elsőségével ért véget a NASCAR Cup Series vasárnapi, Richmond Racewayen rendezett futama.

Ezzel az RFK Racing versenyzője a szezon tizenkettedik, különböző győztese lett és 2016 után először jutott be a bajnoki címről döntő rájátszásba.

A főként a stratégián alapult Cook Out 400 nem tartogatott túl sok full kontakt küzdelmet, amit jól példáz, hogy a szakaszok közti szüneteket leszámítva csak egyszer kellett beküldeni a pace cart.

A mezőnyt még komolyabb műszaki problémák sem sújtották, mindebből kifolyólag pedig olyan végeredmény született, amire közel öt éve nem volt példa.

Richmondon az összes, szám szerint 36 autó célba ért. Ezt megelőzően utoljára a 2018-as, homesteadi szezonzáró fejeződött be kieső nélkül.

Ha ez nem lenne elég, az első és utolsó helyezettet csak 5 kör választotta el egymástól, ami abszolút rekord a NASCAR történetében. A szervezet 75 éve alatt még sosem fordult elő, hogy ennyire közel zárjon egymáshoz a mezőny.

Ráadásul nem a Cup volt az egyetlen széria, amelynek futamát mindenki be tudta fejezni. A Truck Series szombati, ugyanezen a rövid oválon lebonyolított alapszakasz-fináléján szintén mindenki meglátta a kockás zászlót.KAPCSOLÓDÓ: Buescher 7 év után újra a rájátszásban, Larson „beköszönt” HamlinnekEz a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy