IndyCar: Pagenaud továbbra sem versenyezhet, Lundqvist debütál Nashville-ben

IndyCar: Pagenaud továbbra sem versenyezhet, Lundqvist debütál Nashville-ben
credit Penske Entertainment/James BlackAz IndyCar most hétvégi, nashville-i futamán sem térhet vissza a mezőnybe Simon Pagenaud.

A 2016-os bajnok július másodikán, a Mid-Ohió-i forduló edzésén szenvedett fékhiba következtében hatalmas balesetet. Autója roncsait önerőből hagyta el és közvetlenül a bukás után még úgy nyilatkozott, hogy tökéletesen érzi magát.

Nem sokkal később viszont agyrázkódásra utaló tünetek jelentkeztek nála és azóta sem kapta meg az IndyCar orvosainak engedélyét a versenyzésre.

A Meyer Shank Racing tájékoztatása szerint Pagenaud állapota javul, de nem tudni, hogy mikor hajthat újra pályára.

Mid-Ohión és az iowai duplafordulón Conor Daly helyettesítette a csapat 60-as Dallara-Hondájában, míg Torontóban a gárda IMSA-menője, Tom Blomqvist kapott lehetőséget.

Az előttünk álló, nashville-i utcai futamon egy újabb pilóta debütálhat Linus Lundqvist személyében.

A 24 éves svéd tavaly megnyerte az IndyCar előszobájának tartott Indy NXT bajnoki címét, szponzorációs okokból azonban szerződéshez eddig nem jutott a legmagasabb osztályban.

„Erre a pillanatra várok már a karrierem kezdete óta” – idézi Lundqvistet az MSR sajtóközleménye.

„Nem is lehetnék izgatottabb. Rendkívül hálás vagyok a Meyer Shank Racingnek ezért a lehetőségért. Elképesztő tapasztalat lesz, ugyanakkor életem legkeményebb kihívása. Egész évben nem versenyeztem, ezért óriási feladat csatlakozni egy, a szezonja vége felé tartó bajnoksághoz. Különösen, ha az IndyCarról van szó Nashville utcáin.”