NASCAR: Chase Elliott spotterét kapja meg Bubba Wallace Richmondon

NASCAR: Chase Elliott spotterét kapja meg Bubba Wallace Richmondon
credit: Sean Gardner/Getty Images/NASCARTragikus esemény következtében, az utolsó pillanatban kényszerült jelentős változtatásra a 23XI Racing.

A 23-as számú Toyota spotterének, Freddie Kraftnak édesapja hétfőn szívrohamot kapott, szombaton reggel pedig a szervezete végleg feladta a harcot.

Érthető módon a gyászoló szakember nem utazott el a NASCAR Cup jelenlegi fordulójának otthont adó Richmond Racewayre.

Az edzésen és a kvalifikáción a 45-ös, Tyler Reddick által vezetett autó spottere, Nick Payne teljesített szolgálatot a Bubba Wallace nevével fémjelzett 23-as mellett is. A váratlan dupla műszak pedig sikerrel is zárult, lévén előbbi pilóta a pole-ból, utóbbi pedig az ötödik helyről várhatja a verseny rajtját jelző zöld zászlót.

A mai futamon azonban Payne már nem tud egyszerre két Toyota mellett dolgozni, így Wallace egy vadonatúj hangot tudhat a rádiójában Trey Poole személyében.

A 32 éves spotter eredetileg a Hendrick Motorsports alkalmazásában áll, mint a 9-es számú Chevrolet kiegészítő spottere az épített/utcai pályás fordulókon.

Poole még 2021-ben csatlakozott az HMS-hez, miután az autót állandó jelleggel „navigáló”, Eddie D’Hondtot testi sértés gyanújával letartóztatták (mint később kiderült, ártatlanul).

D’Hondt eltiltása alatt Chase Elliott mindenképpen azt szerette volna, hogy az apja, a legendás Bill Elliott legyen a spottere. Az 1988-as Cup-bajnok azonban ezt nem tudta vállalni, mivel ekkor már elkötelezte magát az SRX Series teljes szezonjára.

Végül mégis sikerült családon belülről választani, lévén Poole nem más, mint a főkategória 2020-as legjobbjának unokatestvére, valamint az üzleti ügyeiért felelős menedzsere is.