Chase Elliott állítja, hogy ő egy túlértékelt versenyző road-pályán

Chase Elliott állítja, hogy ő egy túlértékelt versenyző road-pályán
credit: Sean Gardner/Getty Images/NASCARHa véletlenszerűen kiválasztanánk néhány NASCAR-rajongót és feltennénk nekik a kérdést, hogy ki a Cup Series jelenlegi legjobb road-pilótája, akkor borítékolhatóan a többségük Chase Elliott nevét mondaná.

A Hendrick Motorsports versenyzője eddig hét alkalommal tudott győzni ilyen pályatípuson, amivel csúcstartó a mai mezőnyben, míg az örökranglistán a harmadikként jegyzik Jeff Gordon (9) és Tony Stewart (7) mögött.

Ő maga azonban nem ért egyet azzal, hogy sokan csak road királyként hivatkoznak rá.

„Nem tekintek másként a roadokra, mint mondjuk a most hétvégi Richmond Racewayre” – szögezte le a BVM Sportsnak Elliott, aki utoljára 2021-ben, Road Americán tudott győzni jobbkanyarokat is tartalmazó vonalvezetésen még a Cup előző generációs autójával.

„Valóban nyertem már ilyen pályákon és néhány évvel ezelőtt volt egy nagyon jó sorozatunk. Innentől mindenki csak azt terjesztette rólam, hogy mennyire jó road-versenyző is vagyok. Én viszont folyton próbáltam rámutatni arra, hogy szó sincs erről.

A helyzet az, hogy nagyon jól kidolgozott csomagunk volt ezekre a pályákra, ennyi. Erre azonban senki sem figyelt, most pedig tévesen mindenki azt hiszi, hogy milyen nagyszerű pilóta is vagyok roadokon.”