A Supercars is szponzorálja a bajnoki éllovas NASCAR-debütálását

A Supercars is szponzorálja Kostecki NASCAR-debütálását
credit: Richard Childress RacingRitkán fordul elő, ha egy bajnokság konkrétan fizet azért, hogy az egyik feltörekvő sztárja egy másik, tőlük teljes mértékben független szériában versenyezhessen.

Márpedig most pontosan ez a helyzet a Supercars esetében – és nagyon jó okkal teszik.

A jelenleg három győzelemmel az összetettet vezető Brodie Kostecki augusztus 13-án Indianapolisban, a Richard Childress Racing színeiben debütálhat a NASCAR Cup Seriesben.

Az általa vezetendő 33-as Chevy kiemelt támogatója a MobilX lesz, az amerikai kaland anyagi hátterének megteremtésében pedig a Supercars is jelentős segítséget nyúlt.

A döntést Shane Howard, a bajnokság vezérigazgatója Shane van Gisbergen chicagói győzelmének hatásaival magyarázta.

Az új-zélandi pilóta július elején rögtön megnyerte a debütáló Cup-futamát, amivel sikerült ráirányítani világszerte a NASCAR-rajongók figyelmét a Supercarsra is.

„[Az egy héttel a Cup chicagói futama után rendezett] townsville-i versenyhétvégénk alatt több, mint kétmillióan látogatták meg a weboldalunkat, ugyanebben az időszakban pedig bő 3.3 millió percen át nézték a YouTube-csatornánkat” – idézi Howardot a V8Sleuth.

„[Kostecki autójának szponzorálása] kiváló lehetőséget nyújt számunkra arra, hogy megmutassuk a SuperView által kínált, kivételes streaming-minőséget és átfogó közvetítést szerte a világon.”

A NASCAR alacsonyabban jegyzett szériájában, a K&N Pro Series Eastben (mai nevén: ARCA Menards Series East) tíz évvel ezelőtt már megfordult Kostecki nem rejti véka alá, hogy szívesen visszatérne az USA-ba, lehetőleg már a királykategóriában.

Van Gisbergen kapcsán pedig sokan máris kész tényként kezelik, hogy jövőre már a Cup mezőnyének tagja lesz.

Ezen értesüléseket kapcsán az új-zélandi megerősítette, hogy komolyan dolgoznak egy 2024-es programon, azt viszont még nem tudja, hogy teljes szezonos, vagy csak részidős lesz-e. Emellett a potenciális csapatot sem nevezte meg.

Egy biztos, jelenlegi Supercars-munkaadója, a Triple Eight élő szerződése ellenére sem fog az útjába állni.


KAPCSOLÓDÓ: SVG-nek két héten belül döntenie kell, Whincup nem zárja ki, hogy ő maga ugrik be helyette