NASCAR: SVG-nek két héten belül döntenie kell, Whincup nem zárja ki, hogy ő maga ugrik be helyette

NASCAR: SVG-nek két héten belül döntenie kell, Whincup nem zárja ki, hogy ő maga ugrik be helyette
credit: Jared C. Tilton/Getty Images/NASCARNéhány nappal ezelőtt vált hivatalossá, hogy Shane van Gisbergen az augusztus 13-ai Verizon 200-on ismét csatlakozik a NASCAR Cup mezőnyéhez.

Az új-zélandi az Indianapolis Motor Speedway roadján is a Trackhouse Racing 91-es Chevyjét vezetheti, amelynek volánja mögött július elején megnyerte debütáló futamát Chicago utcáin.

A hírek szerint a 33 éves tehetséget már több Cup-csapat is megkörnyékezte teljes szezonos programmal, jelenlegi Supercars munkaadója pedig hajlandó belemenni abba, hogy idő előtt kiengedje szerződéséből.

A Triple Eight Race Engineering főnöke, egyben a széria korábbi hétszeres bajnoka – és SVG csapattársa -, Jamie Whincup azonban a V8 Sleuth-nak elmondta, hogy a lehető leghamarabb választ vár a jövő évre vonatkozóan.

„Mindannyian azt szeretnénk, ha már [Indianapolis] előtt döntés születne” – szögezte le a szakember.

„A szezon ezen szakaszában már elhagytuk a tizenegyedik órát és beléptünk a tizenkettedikbe arra vonatkozóan, hogy a 2024-es versenyzői felállásunkon dolgozzunk. Nem titkolunk semmit, egyszerűen csak fogalmunk sincs jelenleg, hogy mi lesz.”

A helyzettel van Gisbergen is tisztában van.

„A határidő nincs kőbe vésve, de mindkettőnk érdeke az, hogy a lehető leghamarabb meglegyen a döntés.”

A Triple Eightnél máris számos név szerepel SVG utódjaként, beleértve magát Whincupot is.

„Hülye lennék azt gondolni, hogy Shane nem akar hamarabb távozni [mint az eredetileg jövő év végéig szóló szerződése lerjárna]. Bármikor odajöhet hozzám, hogy azt mondja: ‘Haver, hamarabb akarok elmenni’. Ebben az esetben nekem elő kell rukkolnom egy tervvel. Fernando Alonso nagyon jól teljesít, szóval akár visszavehetném a sisakomat én is.”

Arra a kérdésre, hogy komolyan gondolja-e a nagy visszatérést, a 40 éves klasszis így válaszolt:

„Nyilvánvalóan nem ez az elsődleges opció a Triple Eight számára, de megvalósítható lenne. Nincs kétségem afelől, hogy versenyképes tudnék lenni, de egyelőre nem ez szerepel a lista tetején.”