Katherine Legge visszatér a NASCAR-ba

Katherine Legge visszatér a NASCAR-ba
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiÖt év után ismét csatlakozik a NASCAR Xfinity Series mezőnyéhez Katherine Legge.

A brit pilóta az SS Green Light Racing 07-es Chevyjének volánja mögött tér vissza a július 29-én esedékes, Road America-i futamon.

Legge eddig összesen négy versenyen vett részt a nemzeti másodosztályában, kivétel nélkül 2018-ban. Legjobb eredményét pont ezen a pályán érte el, ahol a tizennegyedikként zárt a JD Motorsports autójával.

A mostani program szintén négy fordulóból áll, aminek részeként már biztosan ott lesz augusztus 12-én, az Indianapolis Motor Speedway roadján rendezendő Pennzoil 150-en, valamint az augusztus 19-ére kiírt Watkins Glen-i és az október 7-ei, charlottei rovalfutamon is.

Jelen szerződés egyben azt is jelenti, hogy az IMS idei mindhárom kiemelt fordulóján elrajtolhat – három különböző szakágban.

Májusban kereken tíz év után tért vissza az Indianapolis 500-ra és rögtön a kvalifikáció első napján sikerült beverekednie magát a 33 fős mezőnybe.

A folytatás azonban már nem alakult ilyen jól számára.

Az időmérőt követő edzésen összecsattant Stefan Wilsonnal, aminek következtében utóbbi honfitársa csigolyatörést szenvedett.

Magát a versenyt Legge csak az utolsó helyen zárta, mivel egy pitbaleset következtében már a 41. körben kiállni kényszerült.

Az Xfinity után szeptember 15-én fog visszatérni az IMS-re, immár az IMSA WeatherTech SportsCar Championshippel.