A McLaren lerántotta a leplet Kyle Larson rajtszámáról

A McLaren lerántotta a leplet Kyle Larson rajtszámáról
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiAz IndyCar és a NASCAR által közösen rendezendő indianapolisi versenyhétvégén fogják bemutatni Kyle Larson 2024-es Indy 500-autóját.

A Cup Series 2021-es bajnoka a McLaren színeiben debütál a legendás viadalon, méghozzá NASCAR-munkaadója, a Hendrick Motorsports támogatásával. Főszponzora ezúttal is Rick Hendrick online autókereskedése, a HendrickCars.com lesz, amely nem csak a NASCAR-ban, de a dirtpályás futamain is támogatja.

Larson már korábban túlesett az üléspróbán, a tervek szerint pedig még idén sor kerülhet az első tesztjére, aminek során teljesítheti az ötszáz mérföldes versenyen való induláshoz szükséges Rookie Orientetation Programot is.

Bár az általa vezetendő Dallara-Chevy leleplezésére még néhány hetet várni kell, a McLaren azonban máris felfedte a rajtszámát, ami nem más lesz, mint a 17-es.

Ez a jelölés eddig csak egyszer, még 1916-ban tudott diadalmaskodni az Indy 500-on Dario Restával a volán mögött.

A 17-es Hendrickék számára külön jelentőséggel bír.

Darrell Waltrip 1987 és 1990 között kilenc Cup-győzelmet aratott vele, beleértve a 1989-es Daytona 500-at, 2002-ben pedig Rick Hendrick tragikusan elhunyt fia, Ricky mérette meg magát vele a Truck Seriesben, egyetlen diadalt aratva.

A versenyző és üzletember 2004-ben, 24 évesen vesztette életét repülőgép-balesetben, amelynek rajta kívül még nagybátyja, két unokahúga, közeli barátai és az HMS néhány üzleti partnere is áldozatául esett.

A számot a csapat tavaly hozta vissza vissza a NASCAR-ba az újraindított Xfinity-programjuk számára.

Az autó eddig hét futamon indult a nemzeti másodosztályban, győzni azonban még nem tudott. Legjobb eredménye három második hely Larson (Road America, 2022), Alex Bowman (IMS, 2022) és William Byron (COTA, 2023) jóvoltából.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy