NASCAR: A playoff forog kockán, Allmendinger mégis kihagyja a richmondi időmérőt

NASCAR: A playoff forog kockán, Allmendinger mégis kihagyja a richmondi időmérőt
credit: Logan Riely/Getty Images/NASCARAJ Allmendinger nélkül zajlik le a NASCAR Cup Series hétvégi edzése és kvalifikációja.

A Kaulig Racing versenyzője szombaton nem is lesz a Richmond Racewayen, mivel inkább az Xfinity Seriesben méreti meg magát Road Americán.

Helyét az időmérőn a Cupban még egyetlen fordulót sem teljesített, a csapat szimulátorában viszont már rengeteg munkaórát eltöltött Derek Kraus veszi át.

A szabályok értelmében azonban bárhol is végezzen a 21 éves újonc, a vasárnapi futamon Allmendingert már hátrasorolják a mezőny végére.

Ez a lépés megdöbbentőnek tűnhet tekintettel arra, hogy a AJ jelenleg az összetett 17. helyén áll, egy pozícióval lemaradva a playoff-ról 17 pont hátrányban.

Ennek kapcsán a NASCAR tizenegyszeres, nemzeti szintű road-futamgyőztese így magyarázta a lépést a FOX-nak:

„Matt [Kaulig, a csapat tulajdonosa] azt mondta, rám bízza a döntést, én pedig közöltem Chrisszel [Rice, a gárda elnöke], hogy azt fogom csinálni, amit ő akar. Végül közösen úgy határoztunk, hogy bele akarunk vágni. Richmond eleve az a hely, ahol ezzel az autóval valószínűleg úgyis csak küszködnénk az időmérőn. Ha ott is lennénk a Cup edzésén az sem hozna nagy változást. Hátulról indulni kihívás, de ha jók lesznek a beállítások, akkor képesek lehetünk előre törni.

Vannak, akik ezt nem értik, de mindent összevetve bennünket nem érdekel. Ezt akarjuk csinálni.”