NASCAR: Hamlint nem érdeklik a rajongók: „Nem ők adják nekem a trófeákat”

NASCAR: Hamlint nem érdeklik a rajongók: “Nem ők adják nekem a trófeákat”
credit: Sean Gardner/Getty Images/NASCARA Pocono Raceway közönsége egy pillanatra sem rejtette véka alá őszinte véleményét, miután Denny Hamlin megnyerte a NASCAR Cup vasárnapi futamát.

A győzelmi gumifüstölése során a 2.5 mérföldes triovál területét fülsiketítő füttykoncert, fújolás és a Joe Gibbs Racing versenyzőjét szidalmazó rigmusok töltötték be, egyesek pedig még üdítősdobozokat is a pályára dobáltak.

A főkategóriás karrierje 50. – egyben a Toyota 600. – diadalát megszerzett veterán bűne az volt, hogy a hajrában falba tette a szintén az első helyért harcoló Kyle Larsont.

A versenyt követő sajtótájékoztatón Hamlinnek fel is tették a kérdést, hogy zavarja-e a nézők reakciója és a jövőben megpróbál-e a kedvükben járni.

Túl öreg vagyok már ahhoz, hogy az ilyesmi érdekeljen” – válaszolta Hamlin, aki május végén, Charlotte-on a Cup legnépszerűbb pilótájával, Chase Elliottal is konfrontálódott.

A 2020-as bajnok emiatt annyira dühös lett, hogy hátulról belerohant a 11-es Toyotába. A manőver után Hamlin azonnal az eltiltását követelte, amivel a NASCAR is egyetértett és a soron következő, gatewayi fordulóra leparkolták a georgiai versenyzőt.

Bár ebben az esetben a JGR-esnek volt igaza, a rajongók jelentős része azonban képmutatással vádolta, mondván neki is bőven vannak kérdőjeles megmozdulások a rovásán.

„Ha még lenne előttem húsz év a pályán, akkor talán foglalkoznék ezekkel a véleményekkel. Nem a rajongók adják nekem a trófeákat, nem ők végzik el helyettem a munkát. A karrierem során volt már néhány pillanat, amikor olyan srácokkal csattantam össze, akik szuper népszerűek voltak. Elfogadom, hogy a szurkolók nagyon szenvedélyesen tudnak reagálni arra, amit látnak.

Nem is tudom… Én valami okból kifolyólag sosem voltam igazán összhangban a rajongókkal. Kemény munkával jutottam el idáig, igazi régimódi utat bejárva. Nem vagyok olyan szimpatikus az embereknek, ami nem baj. Nem a jófiúk közé tartozom, ugye?” Én önmagam vagyok. Próbálok jól bánni az emberekkel, helyesen cselekedni és hagyni, hogy a nézők azt éltessék, akit csak akarnak. Amíg zajt csapnak, addig a sport rendben van.”


KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Larson szerint seggfejként versenyez Hamlin, aki viszont állítja, hogy nem csinált semmi rosszat

>>>>>VIDEÓ: Közutálat és repülő sisak – Íme a NASCAR Cup poconói futamának összefoglalója!