Larson szerint seggfejként versenyez Hamlin, aki viszont állítja, hogy nem csinált semmi rosszat

Larson szerint seggfejként versenyez Hamlin, aki viszont állítja, hogy nem csinált semmi rosszat

Larson szerint seggfejként versenyez Hamlin, aki viszont állítja, hogy nem csinált semmi rosszat


Vasárnap, a Pocono Racewayen rekorder lett Denny Hamlin.

A Joe Gibbs Racing pilótája hetedik alkalommal tudott nyerni itt, ami vadonatúj rekord a 2.5 mérföldes triovál történetében. Ezzel együtt megszerezte NASCAR Cup-karrierje 50., valamint a Toyota 600. győzelmét.

A helyszíni közönség azonban ünneplés helyett óriási füttykoncerttel és fújolással fogadta, néhányan pedig egyenesen üdítősdobozokat dobáltak a pályára.

Az ok?

Hamlin harmadik szakaszban produkált manőverei.

A hajrában úgy tűnt, hogy a csigolyatörése miatt három futamot kihagyott – és még mindig nem 100%-os állapotban versenyző – Alex Bowmannek meglehet az esélye a győzelemre, ezzel együtt pedig a vágyott playoff-helyre. A 11-es Toyota azonban megérkezett mögé, a légármlatok hatására pedig a Hendrick Motorsports-os elvesztette uralmát autója felett és a falnak vágódott.

„Nem tudom, hogy mi a kibaszott baja van ennek [Hamlinnek]” – mondta csapatrádión a crew chief, Blake Harris az eset után Bowmannek.

A helyzet az utolsó körökben csak még tovább fokozódott, a főszerepben ezúttal már egy másik HMS-essel.
A vezető pozícióért harcolva Hamlin ugyanúgy nekiment Kyle Larson autójának, mint tette azt tavaly Ross Chastainnel. Az incidens után a 2021-es bajnok direkt megütötte a 11-est oldalról, végül pedig a sérült autójával visszaesett egészen a huszadik helyig.

„Az egyenesben meglökött, amitől ideges lettem, mert tavaly ugyanezt a manővert hajtotta végre Rossal szemben is” – nyilatkozta a leintés után Larson.

„Ross megérdemelte azok után, hogy olyan sokszor nekiment Dennynek. Én viszont úgy éreztem, hogy nem szolgáltam rá. Tisztelettel versenyeztem ellene az 1-es kanyarban, ugyanakkor [Hamlin] tudta, ez az egyetlen lehetőség számára arra, hogy legyőzzön. Volt pár összecsapásunk már a pályán, de nekem még soha nem kellett elnézést kérnem tőle.

Mindig ő keresett meg azzal, hogy ‘Bocsánat, egy kicsit elszúrtam’, ‘Ne haragudj, hogy rossz helyzetbe hoztalak’, vagy ‘Bocsi, hogy tönkretettem a napod’. Persze előfordult, hogy frusztrált volt miattam, de én még sosem tettem keresztbe egy jó eredményének sem. Legalább az első kettőben kellett volna ma zárnom.”

Nem ez volt idén az első eset, hogy kettejük harcában végül Larson húzta a rövidebbet. A májusi, kansasi fordulón Hamlin az utolsó körben érintette hátulról az 5-ös Chevyt, aminek következtében Larson falazott, a JGR-es pedig behúzta az első helyet.

„Hamlin nélkül lehetne tízzel több playoff-pontom és kettővel több győzelmem. Igen, mérges vagyok és annak is kell lennem. [Kansasben] versenyeztünk egymással, most viszont esélyem sem volt erre.”

Larson biztos abban, hogy kollégája alaposan ki fogja vesézni a témát népszerű podcastjében, a futamhétvégék után érkező Actions Detrimentalban – természetesen saját magátó jófiúnak beállítva.

„Fog néhány hülyeséget mondani hétfő éjjel, vagy mikor, én pedig még dühösebb leszek, de túllépek rajta. Dennyvel jó barátok vagyunk, ami még furábbá teszi ezeket a dolgokat. Tudják, neki mindig igaza van. A haveri körben mindenki tudja, hogy ő sosem tévedhet. Nem hagyom, hogy ez beárnyékolja a barátságunkat, de most baromi pipa vagyok. Úgy versenyez ellenem, mint egy seggfej, de ettől még a barátom.”

A leintés után Hamlin kötötte az ebet a karóhoz, hogy nem ért hozzá sem Bowman, sem pedig Larson autójához.

„Mindketten saját magukat ütötték ki” – szögezte le az NBC-nek.

„Az ilyen helyzetekben ott van számodra a lehetőség, hogy tovább nyomod és falnak mész, vagy elveszed a gázt és versenyzel. Ezeket a döntéseket ők hozták meg, én egyikükhöz sem értem hozzá.”

Bowman esetében valóban nem történt kontakt. Larsonnál viszont tucatnyi felvétel bizonyítja az ütközés tényét.

„A győzelemért versenyeztünk” – mondta a verseny utáni sajtótájékoztatón Hamlin.

„Azt hiszik, hogy vissza fogok venni és extra helyet adok neki? Eszem ágában sincs! Mellette akartam lenni, mert kiérdemeltem azt a pozíciót. Egyáltalán nem éreztem azt, hogy ütköztünk volna, ezt teljes bizonyossággal mondom. Lehet, hogy tévedek, mert én az autóból szemléltem a dolgokat, nem pedig kívülről, de tényleg semmi ilyesmit nem vettem észre.

Ismétlem, a győzelem volt a tét. Ha valakinek is megadom a tiszteletet, az Kyle Larson. Nagyra tartom őt versenyzőként és véleményem szerint ő a legjobb. Ugyanakkor a francos győzelemről volt szó! Garantálom mindenkinek, hogy fordított esetben Kyle is úgy tett volna, ahogyan én.

Az ilyen szituációk mindkét végén voltam már. Ha pedig az én 50. és a Toyota 600. győzelméről van szó, akkor teljesen biztosra megyek és olyan keményen, de tisztelettel vezetek, ahogyan csak tudok.”KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Kifütyülte és megdobálta a közönség a rekorder poconói győztest

>>>>>Futam közben vágta hozzá sisakját ellenfele autójához Austin Dillon

>>>>>„B+, te darab sz*r!” – Nekifutásból támadt rá LaJoie-ra Preece a poconói futam után