NASCAR: Kifütyülte és megdobálta a közönség a rekorder poconói győztest

NASCAR: Kifütyülte és megdobálta a közönség a rekorder poconói győztestRégen született annyira népszerűtlen győzelem a NASCAR Cupban, mint vasárnap a Pocono Racewayen.

A verseny végén Denny Hamlin karrierje 50. főkategóriás elsőségét aratta, emellett pedig megszerezte a Toyota 600. diadalát is.

Ráadásként a Trükkös Háromszög becenévre hallgató, 2.5 mérföldes trioválon hetedszer landolt a victory lane-en, amivel rekorder lett a pálya történetében.

A helyszíni közönségnek azonban esze ágában sem volt vele ünnepelni.

A Joe Gibbs Racing veteránja a futam hajrájában szinte pontosan megismételte a tavalyi manőverét. Akkor Ross Chastaint tette falba, most pedig Kyle Larson lett a szenvedő alany.

A Hendrick Motorsports pilótája ezt követően, már a sárga zászló alatt szándékosan nekiment a 11-es Toyotának, hogy így nyilvánítsa ki kendőzetlen véleményét kollégája irányába.

Az ütközés hatására nem tudta megőrizni pozícióját, így végül sérült autójával csak a huszadikként zárt.

Hamlin azonban az élmezőnyben maradt, három körrel a vége előtt pedig át is vette a győzelméhez vezető első helyet, végül behúzva a sárga zászló alatt zárult versenyt.

A figyelmeztető jelzésre Ryan Preece utolsó előtti körben történt falazása miatt volt szükség. A NASCAR a baleset után még abban reménykedett, hogy a Stewart-Haas Racing-es képes lesz önerőből tovább haladni, ezért nem léptették életbe rögtön a sárgát.

A 41-es Ford azonban minden erőfeszítése ellenére sem tudta folytatni, így mégis előkerült a lobogó. Ezt viszont csak azután lépték meg, hogy Hamlin megkezdte az utolsó kört, így már nem kerülhetett sor az overtime-ra.

A 42 éves veterán győzelmét a nézők óriási füttykoncerttel, fújolással, üdítősflakonok bedobálásával és a „Hamlin egy szar” rigmus skandálásával fogadták.
Nem csak a Larson-incidens volt az egyetlen, amiben a JGR-esnek szerepe volt.

Nem sokkal korábban egy másik HMS-essel is volt egy kis afférja.

Alex Bowmannel már sikerült egymásra akadniuk Chicagóban, Atlantában és most, Poconón is, a rövidebbet pedig mindhárom esetben a playoffért harcoló arizonai húzta.

A hátsérülése miatt három futamot is kihagyott Bowmannek esélyre volt a győzelemre, amikor Hamlin támadni kezdte. A légáramlat hatására a 48-as Chevy végül kiforgott, végképp pontot téve Bowman elsőségről és biztos rájátszásról szőtt álmaira.

A Toyota azonban maximálisan boldog lehetett, miután nem csak nyertek, de a második és harmadik pozíciót is ők kaparintották meg Tyler Reddick, valamint Martin Truex Jr. jóvoltából.

A nap leglátványosabb pillanatát azonban Austin Dillon szolgáltatta, miután a második szakaszban falnak vágódott egy Reddickkel folytatott csata hatására.

A Richard Childress Racing pilótája az eset után dühében fogta magát és autójából kiszállva volt csapattársa 45-ös Toyotája felé dobta a sisakját.

BŐVEBBEN: Futam közben vágta hozzá sisakját ellenfele autójához Austin Dillon

A Cup mezőnye legközelebb július 30-án, a Richmond Racewayen csap össze.